FRF a ajuns la o înțelegere de principiu cu Cosmin Contra

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După ce contractul lui Daum de selecționer al naționalei României a fost reziliat

FRF a ajuns la o înțelegere de principiu cu Cosmin Contra

Sport 17 Septembrie 2017 / 17:19 793 accesări
Cosmin Contra este foarte aproape de a prelua naționala României

Cosmin Contra este foarte aproape de a prelua naționala României

Federația Română de Fotbal a ajuns la o înțelegere de principiu cu Cosmin Contra în privința preluării postului de selecționer al naționalei României, a anunțat site-ul FRF. „În data de 14 septembrie 2017, președintele Răzvan Burleanu a fost mandatat prin decizia Comitetului de Urgență al FRF să negocieze cu anumiți antrenori ocuparea funcției de selecționer al echipei naționale. Comisia Tehnică a recomandat mai multe nume de candidați, iar președintele FRF și-a însușit aceste propuneri. Numirea în funcție a unui nou selecționer și detaliile contractului ce urmează a fi încheiat vor fi prezentate Comitetului Executiv și supuse aprobării acestuia”, menționează site-ul federației.

Noul antrenor al tricolorilor îi va urma în funcție germanului Christoph Daum, al cărui contract a fost reziliat după ratarea calificării la CM 2018. Vineri, antrenorul echipei Dinamo București, Cosmin Contra, declara că a avut un prim contact cu oficialii Federației Române de Fotbal, cărora le-a transmis că este pregătit să antreneze prima reprezentativă a României. El menționa atunci că nu a negociat cu reprezentanții FRF și s-a arătat onorat de faptul că este unul dintre antrenorii aflați pe lista succesorilor lui Christoph Daum.

Cosmin Contra (41 de ani) și-a început cariera de antrenor la Politehnica Timișoara, apoi a stat pe banca lui Fuenlabrada, înainte să cunoască gloria la Petrolul Ploiești. Au urmat aventuri nereușite la Getafe, Guangzhou R&F (China) și Alcorcon, iar din returul sezonului trecut se află pe banca lui Dinamo București, formație pe care a reuşit s-o ducă în play-off și s-o transforme într-o pretendentă la titlu. Contra va avea ca obiectiv calificarea la EURO 2020.

Citește și:

Comisia Tehnică a FRF consideră că Daum trebuie să plece12