FRF caută 2.000 de voluntari pentru EURO 2020

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cu 500 de zile înaintea primului meci de la București

FRF caută 2.000 de voluntari pentru EURO 2020

Sport 29 Ianuarie 2019 / 14:30 459 accesări
Răzvan Burleanu, președintele FRF, a prezentat și simbolistica turneului final (sursa foto: www.frf.ro)

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a prezentat și simbolistica turneului final (sursa foto: www.frf.ro)

Federația Română de Fotbal a organizat marți, la București, o conferință de presă în cadrul căreia a fost lansată campania de informare pentru recrutarea voluntarilor necesari pentru desfășurarea în cele mai bune condiții ale partidelor pe care țara noastră le va găzdui la EURO 2020. „Va fi o provocare să atragem alături de noi aproape 2.000 de voluntari. Eu sunt foarte optimistă că vom avea un început bun de voluntariat. Obiectivul nostru este să strângem un colectiv de oameni de peste 18 ani, disponibili în perioada turneului final, cunoscători ai limbii engleze. Până în iunie 2019, pe site-ul FRF va fi o secţiune specială dedicată voluntariatului. Ne adresăm în special tinerilor şi vom fi prezenţi şi pe social media”, a declarat Diana Pirciu, manager voluntari în cadrul FRF.

De asemenea, FRF a marcat și faptul că mai sunt 500 de zile până când UEFA EURO 2020 va ajunge la București. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a prezentat și simbolistica acestui turneu final, care este puntea de legătură între suporterii fotbalului. „Bucureștiul are această șansă să intre în marea comunitate care unește Bilbao cu St. Petersburg și Baku cu Londra. Este o șansă pe care alte domenii ale societății nu ne-au oferit-o încă la nivel de participare a cetățenilor”, a spus Burleanu. În ceea ce priveşte construcţia celor patru stadioane de antrenament pentru echipele participante, președintele FRF a spus că lucrările sunt în grafic.

Florin Șari, liderul structurii FRF de organizare a EURO 2020 la București, a prezentat mecanismul pregătirilor meciurilor de la București și stadiul îndeplinirii obligațiilor asumate de FRF: „Dosarul de candidatură cuprinde 19 direcții de acțiune pentru pregătirea EURO, care acoperă chestiuni logistice, de infrastructură, de legislație, sportive și de educație. Dintre acestea 19 o singură direcție este exclusiv în gestiunea FRF. Avem 8 obiective de îndeplinit în chestiuni de programe fotbalistice, promovare, educație. Am îndeplinit până acum 6 dintre aceste obiective”.12