FRF, decisă să se menţină în proiectul pentru EURO 2021

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

FRF, decisă să se menţină în proiectul pentru EURO 2021

Sport 20 Martie 2020 / 10:03 754 accesări
Sursa foto: www.uefa.com

Sursa foto: www.uefa.com

După ce UEFA a decis, la 17 martie, amânarea turneului final al Campionatului European de fotbal cu un an, Federația Română de Fotbal (FRF) a comunicat forului european disponibilitatea de a rămâne în acest proiect pentru a coordona managementul pregătirilor la București, informează site-ul oficial al FRF.

„Din poziția de integrator al componentelor de organizare a EURO 2020 la București, FRF a inițiat consultări cu principalii actori implicați în găzduirea turneului UEFA la București, și anume cu Primăria Capitalei și Guvernul României, prin Ministerul Tineretului și Sportului. Poziția celor două instituții a fost exprimată fără rezerve în favoarea găzduirii Campionatului European în 2021. Este evident pentru toți cei implicați că această amânare va aduce unele costuri suplimentare și un volum de muncă important pentru adaptarea planurilor de pregătire a turneului, dar este unanim acceptat că sănătatea publică, siguranța suporterilor și a jucătorilor sunt mai presus de orice cost financiar.

Primăria Municipiului București și-a reafirmat capacitatea de a gestiona acest proiect complex și de a coopera în continuare cu UEFA și FRF pentru îndeplinirea standardelor impuse de organizarea unui campionat european pe Arena Națională. Totodată, al doilea mare proiect al Primăriei - Fan Zone timp de 31 de zile în centrul Capitalei - va rămâne în parametrii proiectați și va aduce iubitorilor fotbalului experiențe pe care nu le-au mai trăit la alte evenimente.

Guvernul României, prin Ministrul Tineretului și Sportului, domnul Ionuț Stroe, a transmis FRF că angajamentul guvernamental în privința organizării EURO la București rămâne ferm. Guvernul garantează că amânarea turneului UEFA nu va afecta continuarea investițiilor în infrastructură sportivă și de utilitate publică care sunt deja în derulare.

Pe de altă parte, opțiunea renunțării la statutul de gazdă al acestui turneu european de fotbal nu a fost luată în calcul la București. A fi parte la acest mare eveniment sportiv, într-un format special ca ediție aniversară, alături de alte 11 orașe mari ale Europei, este o șansă unică. Românii, mari susținători ai sportului în general și iubitori ai fotbalului, merită să fie parte a acestui grandios festival marca UEFA.

În perioada următoare, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, și Președintele FRF, Răzvan Burleanu, vor avea o întâlnire de lucru pentru a configura pașii tranziției spre EURO 2021. Ulterior, echipele de lucru ale Federației Române de Fotbal și Primăriei Capitalei vor asigura împreună cu UEFA actualizarea planurilor de pregătire a găzduirii meciurilor Campionatului European de fotbal la București”.

Din cauza pandemiei de coronavirus, EURO 2020 va deveni EURO 2021, iar partidele din cadrul play-off-ului au fost şi ele reprogramate pentru luna iunie a acestui an.12