Frică de inundații! Ploile torențiale au dus la evacuarea a mii de persoane

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Frică de inundații! Ploile torențiale au dus la evacuarea a mii de persoane

Externe 31 August 2018 / 17:38 572 accesări

În nordul şi centrul Japoniei, mii de persoane au primit ordin de evacuare, vineri, din cauza torenţilor şi a alunecărilor de teren declanşate de ploile torenţiale, au anunţat autorităţile citate de agenţia DPA. Autorităţile din oraşul Nanao au emis un ordin de evacuare ce vizează aproximativ opt mii de locuitori după ce râul Kumaki din această regiune a ieşit din matcă. Alte peste o mie de persoane au primit ordin de evacuare în prefectura Yamagata.

Un front atmosferic sezonier a provocat ploi torenţiale în prefecturile Yamagata şi Ishikawa. Cantităţile de precipitaţii au ajuns la 71 de milimetri într-o oră în localitatea Shika şi la 53 de milimetri în Nanao, ambele localităţi fiind situate în prefectura Ishikawa, a anunţat televiziunea publică japoneză NHK. Agenţia de Meteorologie din Japonia a emis avertizări prind posibilitatea producerii unor alunecări de teren şi a inundaţiilor, specialiştii menţionând că unele râuri ar putea ieşi din matcă.

Cantităţi însemnate de precipitaţii, de până la 180 milimetri în nord-est şi în regiunea Hokuriku, dar şi de până la 120 de milimetri în zona Chugoku din vestul Japoniei, sunt prognozate până sâmbătă dimineaţa, a mai anunţat agenţia.

În luna iulie, vestul Japoniei a fost afectat de ploi torenţiale care au cauzat inundaţii masive şi alunecări de teren în urma cărora peste 220 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar numeroase locuinţe şi drumuri au fost distruse.12