FRIG! Temperaturi extreme pentru această perioadă a anului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vremea continuă să fie geroasă

FRIG! Temperaturi extreme pentru această perioadă a anului

Vremea 28 Februarie 2018 / 22:30 986 accesări

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în continuare geroasă, mai ales dimineaţa şi noaptea, în cea mai mare parte a ţării, iar pe parcursul zilei gerul se va menţine în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei. Cerul, variabil ziua, când doar izolat în estul extrem mai sunt posibile fulguieli, se va înnora treptat în cursul nopţii în sud-vestul şi sudul ţării şi va ninge, în general slab cantitativ, în Banat şi Oltenia şi pe arii mai restrânse în Crişana, Transilvania şi Muntenia. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în est, nord-est şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între -14 şi -2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -26...-25 de grade în estul Transilvaniei şi -6...-5 grade în sudul Banatului. În zonele joase, izolat, se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

COD PORTOCALIU, până pe 2 martie, ora 20.00

Fenomene vizate: temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua;

Zone afectate: Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea;

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

Taguri articol


12