Furtuna a întrerupt Competiția Mondială de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mureș: Furtuna a întrerupt Competiția Mondială de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat
Sănătate 03 Septembrie 2017 / 17:22 639 accesări 0 comentarii

Competiția Mondială de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat (World Rescue Challenge - WRC) de la Târgu Mureș a fost întreruptă, duminică după-amiază, timp de aproximativ o oră, de o furtună violentă care s-a abătut asupra municipiului Târgu Mureș.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), căpitan Cătălin Chirca, în competiție mai trebuie să intre încă trei sau patru echipe pe partea de descarcerare, iar punerea în practică a scenariilor și executarea probelor vor fi posibile imediat ce vremea o va permite.

La Competiția Mondială de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat, organizată în premieră în România, participă 34 de echipaje de descarcerare și 32 de echipaje de prim ajutor din 16 țări, plus două țări cu observatori.

La startul competiției, care a debutat în data de 30 august și se va încheia duminică seară, s-au aliniat echipaje din Australia, Africa de Sud, Brazilia, Canada, Cehia, Columbia, Elveția, Franța, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Portugalia, România, Spania și Statele Unite ale Americii.

Din partea României, participă echipaje ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Alba, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Iași, Mureș, Maramureș și Vâlcea.

Președintele World Rescue Organisation (WRO), Dan Zinge, a declarat că cea de-a 18-a ediție a competiției este cea mai mare de până acum, dat fiind numărul participanților.Pagina a fost generata in 0.1386 secunde