Furtuna Florence, încă extrem de periculoasă! A provocat aproape 20 de decese

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Furtuna Florence, încă extrem de periculoasă! A provocat aproape 20 de decese

Externe 17 Septembrie 2018 / 18:16 466 accesări

Furtuna Florence a fost retrogradată la depresie tropicală, duminică, însă rafalele de vânt şi ploile diluviene de vineri care au afectat două dintre statele americane, începând de vineri reprezintă încă un pericol mare pentru populaţia acestor zone. Autorităţile americane le-au cerut locuitorilor din zonele de risc să se pună la adăpost din calea apelor şi să se retragă din calea furtunilor către centrele de primire special amenajate ca refugii sigure. Până acum au fost confirmate de către autorităţi zece decese în Carolina de Nord şi cinci în Carolina de Sud. În continuare, locuitorii din zonele de risc sunt sfătuiţi să se retragă în adăposturi sigure.

Duminică după-amiază, râul Trent a ieşit din matcă, la Pollocksville, în Carolina de Nord, "tăind", practic, localitatea în două. Treizeci de persoane au fost evacuate de Garda Naţională din aceste zone.

Guvernatorul Carolinei de Nord, Roy Cooper, a avertizat că zonele care, de obicei sunt în afara pericolului ar putea fi, de data aceasta, inundate. Potrivit lui Cooper, 15.000 de persoane s-au refugiat, până în prezent, în 150 de centre de primire în tot statul. În urma furtunilor, cel puţin 700.000 de locuinţe au rămas fără electricitate, iar în oraşele lovite de furtună s-au semnalat mai multe furturi din locuinţele părăsite de locatarii care s-au refugiat în adăposturi.12