Furtuna tropicală Franklin, ridicată la rang de uragan

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Furtuna tropicală Franklin, ridicată la rang de uragan

Externe 10 August 2017 / 08:59 1259 accesări

Franklin este primul uragan al sezonului 2017 în Oceanul Atlantic, potrivit ultimului raport al Centrului național al uraganelor (NHC) cu sediul la Miami, în Florida. La ora 03.00 GMT, acesta se afla la 110 km de portul Veracruz, în estul Mexicului, și se deplasa cu 20 km/h, fiind însoțit de rafale de vânt de până la 140 km/h. Furtuna tropicală Franklin a fost ridicată miercuri la rang de uragan de categoria 1 deasupra Golfului Mexicului, ceea ce a determinat autoritățile mexicane să ia măsuri preventive înainte ca Franklin să lovească zonele de coastă, în termen de câteva ore, informează AFP.

Franklin a ajuns marți în apele Golfului Mexic după ce a traversat peninsula Yucatan. Ea a fost însoțită de ploi puternice care au lovit stațiunile balneare din Marea Caraibelor fără a provoca pagube sau victime. Autoritățile mexicane se tem că Franklin, devenit uragan de categoria 1 pe scara Saffir-Simpson — care are cinci în total—, va lovi litoralul între orașele Tuxpan și Veracruz, cu valuri care pot atinge până la opt metri înălțime.

Preventiv, școlile au fost închise miercuri, în timp ce activitățile turistice și de navigație au fost suspendate la Veracruz.

Taguri articol


12