Furtună violentă în Canada. Toate comunicaţiile, paralizate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Furtună violentă în Canada. Toate comunicaţiile, paralizate
Externe 30 Noiembrie 2018 / 13:19 319 accesări 1 comentariu

O furtună violentă a întrerupt, joi, practic toate comunicaţiile dintre un arhipelag din Golful Sf. Laurenţiu (Quebec) şi restul continentului, provocând o pană majoră de electricitate, iar armata canadiană a fost chemată în ajutor. Este a treia furtună de la începutul sezonului de iarnă. "Este genul de solicitare pe care o facem atunci când capacitatea guvernului provincial este depăşită", a declarat presei Genevieve Guilbault, ministrul securităţii publice al provinciei Quebec, precizând că turnul de control al aeroportului de pe Insulele Magdalena este lipsit de electricitate.

"Am obţinut din partea guvernului federal ca un avion al Forţelor armate să ne acorde ajutor ferm chiar de vineri dimineaţă", a precizat ea pe Twitter.

Numai câteva rare telefoane prin satelit permiteau menţinerea contactului cu acest arhipelag având 13.000 de locuitori şi restul Quebecului, după ce două legături de fibră optică au fost tăiate în mare, potrivit serviciilor de urgenţă ale provinciei.

Taguri articol
Loading...

1 comentariu

eu 00:05:18 / 01 Decembrie 2018
insula de la Madelene

totul este normal s-a restabilit electricitatea si telefonia.pe insula de la Madelena locuiesc iarna in jur de 1000 persoane.vara maximum 15000

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2235 secunde