Furtuni apocaliptice în Franţa, Grecia şi Italia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Furtuni apocaliptice în Franţa, Grecia şi Italia
Externe, Vremea 26 Noiembrie 2019 / 11:56 4008 accesări 0 comentarii

Nouă oameni şi-au pierdut viaţa după un weekend de ploi apocaliptice care au provocat inundaţii, alunecări de teren masive şi prăbuşirea unei pasarele. Furtunile violente care au măturat zone însemnate din Franţa, Grecia şi Italia weekendul trecut au provocat dezastre însemnate: inundaţii, alunecări de teren şi chiar prăbuşirea unei pasarele. Presa din Grecia a comparat fenomenul cu „prăpădul biblic”, în timp ce căderea pasajului de trecere din nordul Italiei a amintit de dezastrul provocat de prăbuşirea podului Morandi, când şi-au pierdut viaţa zeci de persoane.

Viiturile de pe Coasta de Azur au cauzat patru decese, în timp ce alţi doi oameni sunt declaraţi dispăruţi. Trei dintre victime au fost luate de ape în timp ce se aflau în propriile maşini. Meteorologii francezi au declarat că în mai puţin de 48 de ore a plouat cât pentru trei luni.

În Grecia, oraşul cel mai afectat este Kineta, la vest de Atena. Dezastrul a lăsat în urmă pagube serioase şi va dura zile întregi pentru a îndepărta urmele furtunii. Mai multe autostrăzi au fost închise de autorităţi, iar ţara se pregăteşte pentru noi averse însemnate.

O situaţie similară a fost înregistrată şi în Italia, acolo unde nordul a suferit inundaţii masive.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1174 secunde