Furturi de combustibil din vagoane, cu ajutorul paznicilor! Cinci indivizi arestați!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Furturi de combustibil din vagoane, cu ajutorul paznicilor! Cinci indivizi arestați!
Eveniment 15 Iulie 2016 / 12:49 1145 accesări 0 comentarii

Polițiștii Secției Regionale Transporturi Constanța au anihilat marți o rețea specializată în furturi de combustibil din vagoanele trenurilor de marfă. Oamenii legii spun că operațiunea a avut loc în zona stației CFR Dorobanțu, din județul Constanța! Acolo oamenii legii au prins în flagrant trei bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 39 de ani, domiciliați în localitățile Mircea Vodă, Ștefan cel Mare și Fetești, care au sustras dintr-o garnitură oprită 1.570 de litri de motorină. Suspecții nu au avut nicio șansă să scape și au fost reținuți de anchetatori pentru audieri.

Cercetările au continuat și au scos la iveală modul în care era organizată afacerea hoților, dar și alte lovituri pe care indivizii le-au dat de-a lungul timpului. Potrivit anchetatorilor, în nopțile de 7 spre 8 iulie și 11 spre 12 iulie, aceștia au mai furat din vagoanele tip cisternă 1.600 de litri de benzină și 4.750 de litri de motorină, provocând un prejudiciu evaluat la suma de 39.000 de lei. Oamenii legii spun că unul dintre bărbații capturați marți, alături de alți doi indivizi implicați în afacere, lucrau pentru o firmă de pază și " își încălcau atribuțiile de serviciu, înlesnind sustragerea de produse petroliere din vagoanele de marfă staționate în zonă", după cum se arată într-un comunicat de presă remis vineri de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.

După acțiunea de marți, în cursul zilei de miercuri, polițiștii de la Transporturi au făcut două percheziții domiciliare, de la una dintre adresele vizate ridicându-se 50 de litri de benzină, doi saci cu cereale, dar și suma de 2.150 de euro. La a doua locație "vizitată" de polițiști s-au descoperit 570 de litri de motorină și 100 de litri de benzină. Persoanele vizate de anchetă au fost reținute și duse joi în fața magistraților Judecătoriei Constanța, care au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă de 30 de zile.

În dosar polițiștii de la Transporturi au beneficiat de sprijinul ofițerilor Serviciului pentru Operațiuni Speciale și de suportul militarilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța.Pagina a fost generata in 0.8466 secunde