G7 avertizează că este iminentă o foamete globală, dacă Rusia nu deblochează exporturile de cereale din Ucraina

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

G7 avertizează că este iminentă o foamete globală, dacă Rusia nu deblochează exporturile de cereale din Ucraina

Externe 14 Mai 2022 / 20:15 609 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a declarat după o reuniune de trei zile a G7, că cele mai industrializate națiuni ale lumii caută urgent rute alternative pentru exportul de cereale ucrainene. Baerbock a spus că aproximativ 25 de milioane de tone de cereale au fost blocate în porturile ucrainene. “Fiecare tonă pe care o putem scoate din Ucraina ne va ajuta să facem față unei foamete globale”, a spus ea.

Comunicatul final al reuniunii G7 spune că invadarea Ucrainei de către Rusia “a generat una dintre cele mai grave crize alimentare și energetice din istoria recentă, fiind amenințate în primul rând persoanele vulnerabile de pe tot mapamondul”.

G7 este “hotărât să accelereze un răspuns multilateral coordonat pentru a menține securitatea alimentară globală”.

Guvernele occidentale caută alternative la ruta maritimă, prin care Ucraina exporta 5-6 milioane de tone de cereale pe lună.

Până acum ucrainenii au reușit să transporte doar o fracțiune din recolta lor de cereale pe calea ferată, prin România, dar Ucraina are un ecartament diferit de România sau Polonia, ceea ce îngreunează transportul.

Miniștrii de externe ai țărilor G7 au afirmat, de asemenea, că vor continua să ajute armata Ucrainei “ani de zile”, dacă va fi cazul.

Sursă: BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1618 secunde