Gabriel Leş: „Mergem mai departe cu procesul“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Gabriel Leş: „Mergem mai departe cu procesul“
Politică 14 Martie 2019 / 16:41 424 accesări 1 comentariu

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a reacționat la motivarea emisă de Curtea de Apel București după suspendarea decretului de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă la șefia Armatei, mandat semnat de președintele Klaus Iohannis, care a respins propunerea PSD. "Vom aștepta să vedem ce se întâmplă mai departe. Se pare că Administrația Prezidențială nu înțelege că Ministerul Apărării nu trebuie să se afle într-o astfel de situație. Vom decide ce pași vom face de aici înainte în funcție de ce decid judecătorii. Am încercat să nu folosesc MApN în scop politic. Vom merge mai departe cu procesul. Din punctul meu de vedere, am atacat acel decret tocmai din considerentele legate de legalitate argumentelor invocate de președinte", a declarat Gabriel Leș într-o la România TV. Curtea de Apel București arată că a suspendat decretul preşedintelui Iohannis prin care a prelungit mandatul lui Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Armatei deoarece există o îndoială serioasă asupra legalității actului, iar încălcarea legii produce perturbare gravă a activității Armatei, conform Mediafax.

„Pentru admiterea cererii de suspendare trebuie îndeplinite cumulativ trei condiții: sesizarea autorităţii publice care a emis actul sau a autorităţii ierarhic superioare cu cererea de revocare întemeiată pe art. 7 din Legea nr. 554/2004; existența unor cazuri bine justificate; prevenirea unei pagube iminente”, se arată în motivarea magistraților Curții de Apel București.

Potrivit documentului, prima condiție este îndeplinită deoarece reclamantul, adică Ministerul Apărării, a solicitat, înaintea introducerii cererii de suspendare, revocarea Decretului nr. 1331/2018.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1862 secunde