„Gaițele” de la Marea Neagră merg la Galați

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Gaițele” de la Marea Neagră merg la Galați
Cultură 08 Octombrie 2015 / 15:13 976 accesări 0 comentarii

Teatrul de Stat Constanța a fost invitat să participe la unul dintre cele mai importante și longevive festivaluri din România, Festivalul Național de Comedie de la Galați. Evenimentul, ajuns la cea de-a XXVII-a ediție, se desfășoară în perioada 5-16 octombrie, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, în festival fiind invitate spectacole din repertoriul teatrelor din București, Botoșani, Iași, Petroșani, Brăila, Oradea, Timișoaram și Bacău. Nu lipsesc nici producțiile teatrului-gazdă, dar nici cele ale Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

Constanța va fi reprezentată la Festivalul Comediei, în această sâmbătă, de la ora 19.00, de tragicomedia „Gaițele”, de Alexandru Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu. Decorurile și costumele sunt realizate de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar de coregrafie s-a ocupat Raimonda Potlog.

DE TREI ANI ÎN REPERTORIUL TEATRULUI CONSTĂNȚEAN Rolurile celor trei „gaiţe” vor fi interpretate de Dana Dumitrescu - Aneta Duduleanu, Cristina Oprean - Lena şi Maria Lupu - Zoia. Din distribuţia spectacolului mai fac parte: Luiza Toma - Wanda Serafim, Lana Moscaliuc - Margareta Aldea, Laura Iordan - Colette Duduleanu, Mirela Pană - Fräulein, Liliana Bărăscu - Zamfira, Andu Axente - Mircea Aldea, Adrian Dumitrescu - Georges Duduleanu, Remus Archip - Ianache Duduleanu, Gelu Ciobanu - Şoferul şi Claudia Mihuţ - camerista Wandei și Gabriel Neață. Referitor la alegerea distribuției, regizorul Lucian Iancu spunea: „Am mizat pe „naționala de juniori”. Am întinerit puţin personajele. Aş vrea să folosesc, în această viziune, un tablou arid, în care comedia îţi provoacă, după hohotul de râs, o strângere de inimă. Contez pe un dinamism puternic în desfăşurarea spectacolului”.

La Teatrul de Stat Constanța, premiera spectacolului „Gaițele” a avut loc pe 31 martie 2012, evenimentul fiind dedicat Zilei Mondiale a Teatrului.

Citește și:

Teatrul de Stat duce „Gâlcevile din Chioggia” la Galaţi

„Gaiţele”, în premieră la Teatrul de Stat

Încep repetiţiile la spectacolul „GaiţelePagina a fost generata in 0.1311 secunde