Gala Asociației Elevilor. Cine vine la Constanța pentru aniversare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Gala Asociației Elevilor. Cine vine la Constanța pentru aniversare
Educație 14 Iunie 2018 / 15:08 298 accesări 0 comentarii

Asociația Elevilor Constanța se află la ceas aniversar. Pe 14 iunie, între orele 15:00-18:00, la Teatrul de Stat Constanța, în cadrul unei Gale Aniversare, elevii vor sărbători 5 ani de reprezentare. „Acum cinci ani, pe 11 iunie 2013, Asociația lua naștere dintr-o dorință. Dorința a cinci elevi de a găsi o cale pentru a-și reprezenta independent colegii și a se asigura că drepturile lor sunt respectate. Astăzi, la 5 ani de la acel moment, AEC a dovedit tuturor că elevii reprezintă un vector de schimbare al mentalităților, al societății și, implicit, al sistemului educațional din județ și din România“, se arată într-un comunicat al Asociației.

Victoriile obținute, printre care se numără obținerea acordării reducerii de 50% la transportul în comun pentru toți elevii constănțeni, reacordarea dreptului de vot pentru reprezentantul elevilor în Consiliul de Administrație al școlilor, obținerea manualelor gratuite pentru elevii de clasele a XI-a și a XII-a, așa cum prevedea Legea educației, acordarea burselor pentru elevii constănțeni, sunt doar câteva dintre realizările organizației constănțene. „Ne propunem ca, în următorii ani, să fim din ce în ce mai aproape de elevi, de interesele lor legitime, de nevoile lor, și să reușim să aducem sistemul de învățământ la un nivel satisfăcător pentru o societate de secol XXI“, se mai spune în comunicat.

La eveniment vor fi prezenți parteneri ai asociației, membri fondatori, alumni ai AEC, reprezentanți ai federațiilor sindicale din educație, ai părinților, ai asociațiilor de elevi, precum și autorităților publice centrale și locale. Prezenți la eveniment, alături de alții, vor fi și: Constantin Trăistaru, consilier de stat la Ministerul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, precum și numeroși parlamentari cu activitate în domeniul educației.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) este singura organizație de reprezentare a elevilor din județul Constanța, fiind prima asociație reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înființată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizație independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile și interesele elevilor. De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat ca un actor implicat în sistemul educațional, la nivel local și național, aducând plus valoare prin rezultatele obținute pentru elevii din județul Constanța și din România.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1833 secunde