Când ar trebui finalizată reabilitarea Podului de la Cernavodă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

GALERIE FOTO. Când ar trebui finalizată reabilitarea Podului de la Cernavodă

Administrație 13 Aprilie 2021 / 08:58 722 accesări

Pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, între kilometrii 160 (Cernavodă) - 156+800 de metri (Feteşti), se circulă deviat de pe sensul către Bucureşti pe sensul către litoral, pe câte o bandă pentru fiecare direcţie.

Traficul rutier pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa este restricţionat până pe 27 mai pentrucă se efectuează lucrări de reabilitare a Podului de la Cernavodă.

Chiar dacă lucrările de reabilitare a Podului de la Cernavodă vor dura 24 de luni, în perioada sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a se institui restricţii de circulaţie, a comunicat DRDP Constanţa.

Constructorul va oferi şi o garanţie a lucrării de 60 de luni.
Contractul a fost semnat pe 12.02.2021, valoarea acestuia fiind de 66,847,689.39 Lei fără TVA, obiectivul fiind finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

Contractul de reabilitare a părţii rutiere prevede o serie de lucrări, printre care:
- înlocuirea hidroizolaţiei şi a căii pe partea carosabilă şi trotuare;
- înlocuirea sistemului rutier;
- înlocuirea parapetului pietonal şi direcţional;
- înlocuirea rosturilor de dilataţie;
- lucrări de reparaţii cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces şi la pile;
- lucrări de refacere a protecţiei anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât şi pe viaductele de acces etc.

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează orașul București de Portul Constanța, de asemenea unind Drobogea de Muntenia prin Autostrada A2.12
Pagina a fost generata in 0.2651 secunde