Zeci de migranţi aflaţi pe o navă din lemn au fost transportaţi în Portul Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

GALERIE FOTO. Zeci de migranţi aflaţi pe o navă din lemn au fost transportaţi în Portul Constanţa

Eveniment 19 August 2022 / 16:13 569 accesări

Zeci de migranţi aflaţi pe o navă din lemn, depistată în cursul nopţii în zona de sud a litoralului românesc, au fost transportaţi vineri în Portul Constanţa, unde sunt evaluaţi medical şi se efectuează triajul.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat o ambarcaţiune suspectă demigraţie ilegală, la bordul căreia se aflau peste 80 de persoane.

În data 19.08.2022, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră aflați pe nava MAI 0201, aflată în misiune, au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 28 mile marine est de localitatea Vama Veche, la frontiera maritimă, navigând din apele internaționale spre țărmul României.

Ambarcaţiunea avea la bord mai multe persoane, fiind supraîncărcată și fără mijloace de salvare. Acestea au transmis mesaje de ajutor și imediat s-a declanșat o acţiune de tip SAR (Search and Rescue), oferind sprijin şi asistenţă navei aflate în pericol.

Drept urmare, nava de patrulare împreună cu o altă ambarcațiune rapidă, ambele din cadrul Gărzii de Coastă, însoțiți de o navă ARSVOM au escortat barca suspectă spre Portul Constanța.

Din primele verificări a reieşit faptul că la bordul se aflau aproximativ 80 de persoane ale căror naționalități urmează să fie stabilite.

Cercetările sunt în desfășurare sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.197 secunde