Garanţii guvernamentale pentru găzduirea EURO 2020 la Bucureşti

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

Garanţii guvernamentale pentru găzduirea EURO 2020 la Bucureşti

Sport 19 Mai 2020 / 12:49 564 accesări
Sursa foto: www.uefa.com

Sursa foto: www.uefa.com

Site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a anunţat că FRF a depus la UEFA ultima scrisoare de garanție din cele 24 necesare reafirmării disponibilității de găzduire a Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2020. După cum se știe, pandemia de COVID-19 a obligat UEFA să amâne desfășurarea turneului cu un an, astfel încât a fost nevoie ca orașele-gazdă să refacă documentele de garanție.

Cele 24 de scrisori stipulează condițiile în care se va desfășura EURO 2020 și asigură pe organizatorul UEFA că autoritățile țării gazdă se angajează să creeze facilitățile necesare. Astfel de scrisori au fost semnate de șefii portofoliilor de la următoarele ministere din România: Tineretului și Sportului, Afacerilor Interne, Afacerilor Externe, Dezvoltării și Administrației, Transporturilor, Finanțelor, Sănătății. Totodată, o serie de autorități ale statului, precum Primăria Municipiului București, Compania Aeroporturi, ANAF, ANCOM, ANAD, ORDA, OSIM, au semnat garanții similare. Pe 15 aprilie 2020, Cabinetul Orban adoptase o Hotărâre de Guvern prin care s-a prelungit statutul de interes public și importanță națională al EURO 2020, până la încheierea acestuia.

La momentul încheierii acestui proces, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat: „Pentru România este un eveniment cu potențial enorm, care ne poate aduce extrem de multe beneficii economice, de imagine, dar și statutul de bun organizator, ceea ce ne-ar da posibilitatea găzduirii pe viitor și a altor competiții de anvergură. Personal mă bucur că vom reuși în acest an să finalizăm atât cele trei stadioane aflate acum în construcție, cât și lucrările de infrastructură, astfel că vom avea pentru competiția din 2021 condiții europene pentru desfășurarea turneului. Guvernul României, pe lângă sprijinul acordat pentru organizarea EURO 2020, pe care l-a și declarat de importanță națională, și-a afirmat dorința de a găzdui meciuri în plus”.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a salutat eforturile Guvernului: „În numele iubitorilor de fotbal din România, țin să mulțumesc miniștrilor implicați în procesul de regarantare a găzduirii EURO 2020 la București, domnului Ionuț Stroe personal pentru rolul de coordonare ministerială. Într-un timp foarte scurt și în condiții foarte speciale din cauza pandemiei, practic, Guvernul României a refăcut de la zero toată birocrația necesară găzduirii în România a turneului UEFA EURO 2020. Sunt convins că eforturile merită cu prisosință pentru că, astfel, în 2021, vom asista în România la un eveniment sportiv cu o grandoare pe care n-am avut-o după 1989 și, totodată, va fi o mare sărbătoare a fotbalului, o descătușare după ce vom fi trecut de pandemie”.

Turneul UEFA EURO 2020 își va păstra aceeași denumire și în anul 2021 și se va desfășura în perioada 11 iunie - 11 iulie. La acest moment, la București sunt repartizate patru meciuri. Arena Naţională din București va găzdui următoarele patru partide la EURO 2020.

Grupa C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19.00*

Austria - câștigătoare play-off D sau A

Joi, 17 iunie 2021, ora 16.00*

Ucraina - Câștigătoare play-off D sau A

Luni, 21 iunie 2021, ora 19.00*

Ucraina - Austria

Optimi de finală

Luni, 28 iunie 2021, ora 22.00*

1F - 3A/B/C

* Orele urmează să fie confirmate.

Pentru a fi prezentă la turneul final al Campionatului European, reprezentativa de fotbal a României trebuie să câștige play-off-ul reprogramat în toamna anului 2020. Într-o primă partidă, tricolorii vor disputa semifinala barajului în Islanda. În cazul unui succes, tricolorii vor juca pentru calificarea la EURO 2020 cu Bulgaria sau Ungaria, tot în deplasare. Dacă va ajunge la turneul final, România va evolua în Grupa C, urmând să dispute două meciuri la București.12
Pagina a fost generata in 0.2627 secunde