GATA cu TRANSFERURILE și DETAȘĂRILE rezidenților „pe bandă rulantă”!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Atenție, viitori medici! Ce pregătește Ministerul Sănătății?

GATA cu TRANSFERURILE și DETAȘĂRILE rezidenților „pe bandă rulantă”!

Sănătate 22 Noiembrie 2018 / 14:25 4632 accesări

Ministerul Sănătății este decis să restricționeze transferurile și detașările medicilor rezidenți, întrucât tinerii își aleg locurile și posturile la ”disperare”, fără să țină cont că, de fapt, ei nu pot ajunge la respectivele centre de pregătire din țară. Mai exact, aleg să se pregătească inițial în unele localități, după care aleargă la minister cu dosarul pentru a se transfera/detașa în localitatea de domiciliu. Și toate astea se întâmplă din cauza punctajelor prea mici (în unele cazuri). Punctajele obținute de ei nu le permite să ia loc/post în localitățile preferate, așa că aleg în altă parte, după care cer detașări/transferuri. Din 2019 acest lucru nu va mai fi posibil atât de lejer...

Ministerul Sănătății este decis să restricționeze transferurile și detașările medicilor rezidenți, întrucât tinerii își aleg locurile și posturile la ”disperare”, fără să țină cont că, de fapt, ei nu pot ajunge la respectivele centre de pregătire din țară. Mai exact, aleg să se pregătească inițial în unele localități, după care aleargă la minister cu dosarul pentru a se transfera/detașa în localitatea de domiciliu. Și toate astea se întâmplă din cauza punctajelor prea mici (în unele cazuri). Punctajele obținute de ei nu le permite să ia loc/post în localitățile preferate, așa că aleg în altă parte, după care cer detașări/transferuri. Astfel, Ministerul Sănătății are în vedere modificarea legislației privind detașarea și transferarea rezidenților, începând cu 2019. Detașările vor putea fi aprobate numai pentru module care nu se pot efectua în centrul universitar ales, cu avizul rectorilor / decanilor, după caz, și a coordonatorilor de rezidențiat din cele două centre universitare implicate.În cazul transferurilor, solicitările vor fi luate în discuție numai pentru motive justificate care au intervenit după data începerii pregătirii în rezidențiat.

REPARTIȚIA! Alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face în zilele de 25 și 26 noiembrie 2018 prin teleconferinţă, în intervalul orar 9.00 - 21.00. Candidaţii se vor putea prezenta în unul din centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara. La repartiție se pot prezenta candidații care au obținut un punctaj de minim 60% din punctajul maxim realizat pentru fiecare domeniu de concurs.

Dacă repartiţia nu se finalizează în 25 noiembrie 2018, va continua în ziua următoare, în acelaşi interval orar sau, după caz, până la epuizarea locurilor/posturilor publicate la concurs sau a candidaţilor care au drept de a alege loc/post. Locurile şi posturile rămase disponibile la sfârşitul primei zile de repartiţie se vor afişa pe pagina de internet http://rezidentiat.ms.ro.

Pentru buna desfășurare a procesului de alegere a locurilor și posturilor scoase la concurs:

Candidații sau împuterniciții acestora sunt rugați să aibă asupra lor un act de identitate în termen de valabilitate, iar împuterniciții și procura notarială.

Candidații sunt rugați să respecte cu strictețe regulile de acces în sala în care se organizează repartiția - NU poate fi depășită capacitatea sălii !

Accesul în sala în care se organizează repartiția se va face în ordinea clasificării finale. Pe măsură ce candidații au ales, părăsesc sala pentru a permite accesul următorilor candidați.

Însoțitorii candidaților NU au voie să intre în sala de repartiție.

Candidații și însoțitorii acestora sunt rugați să respecte cu strictețe indicațiile date de organizatori.

Având în vedere condițiile meteo din această perioadă, candidații sunt rugați să se asigure că ajung în timp util la repartiție.

Potrivit metodologiei de concurs"Candidaţii sau împuterniciţii acestora care nu sunt prezenţi la data, ora şi locul fixate pentru alegerea postului ori a locului în specialitate şi a centrului de pregătire pierd drepturile conferite de concurs."

Programul de desfășurare a repartiției va fi: duminică, 25 noiembrie 2018 - ora 9.00 - domeniul farmacie; duminică, 25 noiembrie 2018 - ora 10.00 - domeniul medicină dentară; duminică, 25 noiembrie 2018 - intervalul 12.00 - 21.00 - domeniul medicină; luni, 26 noiembrie 2018 - începând cu ora 9.00 - domeniul medicină.12
Pagina a fost generata in 0.165 secunde