Genocid în poligonul nuclear al Coreei de Nord

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Genocid în poligonul nuclear al Coreei de Nord

Externe 31 Octombrie 2017 / 15:27 833 accesări
Muntele Mantap riscă să se prăbușească și să trimită în atmosferă substanțe radioactive

Muntele Mantap riscă să se prăbușească și să trimită în atmosferă substanțe radioactive

Un accident ciudat a provocat moartea a peste 200 de persoane în incinta poligonului de teste Punggye-ri, locul unde Coreea de Nord a efectuat cel mai recent test nuclear subteran. Din primele informații, se pare că un tunel s-a prăbușit exact sub muntele Mantap, unde Phenianul detona bombele nucleare. În primă fază, peste 100 de persoane au fost ucise, iar ulterior, în cursul unei operaţiuni de salvare, s-a produs un nou colaps, astfel că este posibil ca bilanţul victimelor să fi crescut cu încă 100. Dezastrul s-a produs în jurul datei de 10 septembrie, dar autoritățile comuniste au încercat să ascundă incidentul. Experţii afirmă că o serie de seisme şi alunecări de teren în zona unde a fost efectuat cel mai recent test nuclear nord-coreean, pe data de 3 septembrie, indică faptul că regiunea a fost destabilizată, sugerând că poligonul Punggye-ri ar putea să nu mai fie utilizabil pentru testarea de arme nucleare. Testul nord-coreean a fost confirmat de seismologi, care au anunţat că un cutremur cu magnitudinea de 6,1 pe scara Richer s-a înregistrat în urma detonării bombei nucleare.

Șeful Administraţiei de Meteorologie din Coreea de Sud, Nam Jae-chol, a avertizat luni că efectuarea de noi teste cu arme nucleare la Punggye-ri ar putea cauza prăbuşirea muntelui şi eliberarea de materiale radioactive în atmosferă. "Pe baza analizei imaginilor din satelit, putem afirma că există un spaţiu gol, de aproximativ 60 de metri pe 100 de metri, sub muntele Mantap", a declarat oficialul sud-coreean.

Risc de contaminare radioactivă

Oamenii de ştiinţă chinezi au emis avertizări similare, sugerând că materialul radioactiv s-a putea împrăştia în toată emisfera în cazul prăbuşirii muntelui. Poligonul de teste nucleare Punggye-ri este situat într-un munte la 2 km sud de Mantapsan şi are trei tuneluri vizibile de acces. Conform avertismentului cercetătorului chinez în domeniul nuclear Wang Naiyan, muntele unde au avut loc ultimele cinci teste nucleare din Coreea de Nord riscă să se prăbuşească din cauza şocurilor seismice repetate, ceea ce ar provoca răspândirea radiaţiilor în regiune, inclusiv în China. Riscul cel mai mare este identificat la vârful muntelui, care se poate prăbuşi din cauza dimensiunii bombelor create de regimul nord-coreean.12
Pagina a fost generata in 0.1784 secunde