Geoană: Cine deţine supremaţia tehnologică stăpâneşte lumea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Geoană: Cine deţine supremaţia tehnologică stăpâneşte lumea

Politică 09 Iulie 2022 / 21:19 2165 accesări

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă că "cine deţine supremaţia tehnologică stăpâneşte lumea", iar cine are puterea inovaţiei şi a ideilor este cel care "şlefuieşte şi conduce lumea".

"E ceva interesant la NATO pe care l-am redescoperit cu multă bucurie. Noi spunem, şi eu spun de multe ori fără să-mi dau seama de profunzimea afirmaţiilor noastre, că suntem într-o nouă competiţie pentru supremaţie tehnologică la nivel global. Pentru că cine deţine supremaţia tehnologică stăpâneşte lumea.

Cine are puterea inovaţiei, cine are puterea tehnologiei, cine are puterea ideilor este cel care şlefuieşte lumea şi conduce lumea. Niciun aspect al societăţii umane, al activităţilor noastre ca oameni, acum şi în viitor, nu va scăpa de această profundă transformare a tehnologiilor, niciun domeniu de activitate.

Şi dacă cineva, care nu este inginer, ca noi, se uită uneori la ingineri, sau la inginerie, sau la tehnologie, ca la o chestiune oarecum nişată, cu oarecare superspecializare, vreau să vă spun că de la politică la entertainment, si de la modul în care gândim, muncim, trăim, şi chiar şi iubim, această revoluţie tehnologică va fi cea mai profundă şi complicată tranziţie din istoria umanităţii", a spus Geoană.12
Pagina a fost generata in 0.1265 secunde