George Copos, urmărit penal pentru plagiat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

George Copos, urmărit penal pentru plagiat

16 Mai 2016 / 11:48 308 accesări

George Copos, fostul finanțator al echipei de fotbal Rapid, este urmărit penal pentru plagiat.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au început urmărirea penală față de George Copos pentru infracțiuni privind drepturile de autor și cele conexe, fals în declaraţii şi participaţie improprie la abuz în serviciu.

Parchetul anunță că este vorba despre lucrarea ştiinţifică „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova (secolele XIV-XVI)”, de 119 pagini, pe care omul de afaceri a elaborat-o în penitenciar, fiind condamnat la patru ani închisoare, lucrare pentru care a obținut 30 de zile de libertate.

La data de 10 septembrie 2014, George Copos a semnat un angajament prin care susținea că nu a plagiat, precizează parchetul.

Ulterior, în 29 septembrie 2014, dată la care a fost publicată lucrarea, George Copos "şi-a însuşit fără drept, în parte, opera unui alt autor şi a prezentat-o conducerii Penitenciarului Bucureşti- Rahova ca o creaţie intelectuală proprie", susțin procurorii într-un comunicat de presă. În aceeași zi, Copos "a solicitat conducerii Penitenciarului Rahova acordarea zilelor câştig urmare a publicării lucrării cu caracter ştiinţific menţionată mai sus, pe care a anexat-o cererii, determinând astfel comisia de liberare condiţionată să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu şi să aprobe astfel cererea şi să acorde cele 30 de zile de câştig", mai precizează parchetul.

Gheorghe Popescu a fost audiat luni, în calitate de martor, în dosarul lui George Copos.

Taguri articol


12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.2402 secunde