George Maior, fost şef al SRI, a făcut poliţie politică pentru interese personale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Raport al Comisiei SRI: George Maior, fost şef al SRI, a făcut poliţie politică pentru interese personale George Maior a încălcat legislaţia
Politică, Justiție 19 Aprilie 2019 / 14:20 1630 accesări 11 comentarii
Preşedintele Comisiei SRI Claudiu Manda a declarat, marţi, că Inspecţia Judiciară a solicitat lămuriri privind colaborarea SRI-DNA în contextul în care George Maior, fost şef al Serviciului, a folosit

Preşedintele Comisiei SRI Claudiu Manda a declarat, marţi, că Inspecţia Judiciară a solicitat lămuriri privind colaborarea SRI-DNA în contextul în care George Maior, fost şef al Serviciului, a folosit "binomul" drept o "măciucă"

Raportul Comisiei de control SRI privind colaborarea dintre SRI şi ANI arată că faptele fostului şef al Serviciului, George Maior, ”se circumscriu unor acţiuni de poliţie politică, menite să afecteze grav procese democratice, pentru a obţine influenţă politică nelegitimă”.

”Domnul George Cristian Maior a deţinut funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii în perioada octombrie 2006 - ianuarie 2015.

Acesta a încălcat legislaţia care reglementează activitatea instituţiei pe care a condus-o şi a angajat instituţia în acţiuni reprobabile, care au lezat interesele partidelor politice sau ale persoanelor fizice sau juridice.

Aceste elemente se circumscriu unor acţiuni de poliţie politică, menite să afecteze grav procese democratice, în beneficiul propriu şi personal, pentru a obţine influenţă politică nelegitimă, în vederea obţinerii funcţiei de prim-ministru al României, în eventualitatea câştigării alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta”, se arată în raportul Comisiei de control al activităţii SRI.

Coroborând declaraţiile şi probele deţinute, membrii Comisiei concluzionează, "în mod cert şi fără echivoc", că George Maior a minţit, denaturând adevărul cu privire la relaţia instituţională şi personală avută cu fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), fiind principalul vector raportat la relaţionarea instituţională cu ANI, şi în particular, în plan personal, formal sau informal, cu Horia Georgescu.

”Conform celor relatate în cadrul audierilor, a rezultat o serie de suspiciuni legate de faptul că fostul director al Serviciului Român de Informaţii se interesa de anumite dosare atât din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate, cât şi despre evoluţia unor dosare aflate pe rol în instanţă, interferând cu activitatea instituţiei, precum şi prin influenţarea unor alţi factori de decizie referitoare la investigaţii în curs de derulare.

Discuţiile private dintre George Maior şi Horia Georgescu erau legate de parlamentari, miniştri, persoane cu funcţii de conducere şi putere de decizie în stat cu privire la sesizările înaintate de SRI, care să aibă drept consecinţă influenţarea parcursului politic şi/sau a vieţii publice. O serie de întâlniri au fost prilejuite de diferite evenimente speciale în sedii ale SRI, la restaurante sau reşedinţa privată a lui Horia Georgescu, cu ocazia Crăciunului, unde participau şi persoane cu funcţii politice sau din justiţie”, se mai menţionează în raport.

Comisia de control a activităţii SRI precizează că Serviciul a trimis Agenţiei Naţionale de Integritate 71 de note de informare privind aproape 600 de persoane, majoritatea cu funcţii importante în administraţia centrală şi locală.

”Pentru stabilirea intensităţii cu care s-a colaborat între Agenţia Naţională de Integritate şi Serviciul Român de Informaţii, Comisia a solicitat celor două instituţii o situaţie privind numărul total al persoanelor şi numele acestora care au făcut obiectul sesizărilor transmise/primite în perioada 2006-2015.

S-a stabilit astfel că în perioada menţionată SRI a trimis către Agenţia Naţională de Integritate un număr de 71 de note de informare (note, note-sinteză şi note speciale), privind aproape 600 de persoane, majoritatea cu funcţii importante în administraţia centrală şi locală (miniştri, europarlamentari, deputaţi, senatori, preşedinţi de consilii judeţene, secretari de stat, primari, viceprimari, secretari de consilii judeţene, consilieri de miniştri, directori de instituţii etc)”, potrivit raportului.

Membrii Comisiei SRI susţin că Maior viza funcţia de premier şi i-ar fi promis lui Georgescu funcţia de ministru al Justiţiei.

”În susţinerea afirmaţiilor că relaţia dintre cei doi era una foarte apropiată, a fost precizat faptul că, în eventualitatea în care ar fi devenit prim-ministru al României, că urmare a câştigării alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta, domnul George Maior l-ar fi numit pe domnul Horia Georgescu în funcţia de ministru al Justiţiei, solicitându-i în acest sens un material privind viziunea acestuia asupra reorganizării sistemului judiciar.

Mai mult decât atât, domnul George Maior l-a rugat pe domnul Horia Georgescu să meargă la Bruxelles, luând în considerare credibilitatea acestuia în raport cu oficialii europeni, la Comisia Europeană pentru a-şi expirma solidaritatea în vederea numirii doamnei Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al DNA”,se specifică în document.

Preşedintele Comisiei SRI Claudiu Manda a declarat, marţi, că Inspecţia Judiciară a solicitat lămuriri privind colaborarea SRI-DNA în contextul în care George Maior, fost şef al Serviciului, a folosit "binomul" drept o "măciucă".

Loading...

11 comentarii

De ce? 18:38:50 / 19 Aprilie 2019
Justiție selectivă ?

De ce nu e deja arestat?

Instututia care ar fi trebuit sa fie MMA LEGI s-a dovedit MAMA HOTILOR CCR. 23:15:21 / 19 Aprilie 2019
Pentru De ce?

Deciziile revoltătoare ale acesteia au aruncat în aer statul român. Cu toate aceste cuceriri, și-au asigurat impunitate în fața legii. S-au protejat în fața justiției. Au trecut însă la nivelul următor: preluarea în forță a justiției. Nu mai voiau doar să se pună la adăpost de dosarele penale făcute de justiție, ci și-au propus să facă ei dosare penale prin intermediul justiției! De aceea au înființat Secția pentru investigarea infracțiunilor magistrațiilor. Nu întâmplător magistrații români și instituțiile europene s-au opus înființării acestei secții. Au anticipat că va fi bâta cu care Guvernul PSD-ALDE va zdrobi orice pericol, va lovi în orice orice formă de opoziție. Pentru procurorii și judecătorii români a fost confirmarea pericolului care îi pândește. Cum vor îndrăzni să ancheteze sau să condamne un gușter aflat la putere, se vor trezi tăvăliți imediat de Inspecția Judiciară, pedepsiți de CSM, hăituiți de Comisia specială.

Instututia care ar fi trebuit sa fie MMA LEGI s-a dovedit MAMA HOTILOR CCR. 23:15:47 / 19 Aprilie 2019
Pentru Instututia care ar fi trebuit sa fie MMA LEGI s-a dovedit MAMA HOTILOR CCR.

Au profitat de puterea lor politică, dobândită într-un moment de adormire a națiunii, și au confiscat majoritatea instituțiilor-cheie. Cum? Numind în componența acestora (majoritar) sau la conducerea lor oameni fără caracter, oportuniști și impostori, servitori de joasă speță, lachei nevertebrați, oameni de nimic. Oricum aveau Avocatul Poporului, CNA, Curtea de Conturi, TVR, CNCD . Au anihilat ANI de parcă nici n-ar mai exista. Au cucerit Curtea Constituțională, obținând majoritatea prin numiri scandaloase. Dintr-o apărătoare a Constituției, CCR a devenit un pumnal în mâna unor criminali. S-au insinuat în CSM, capturând Secția de judecători și Inspecția Judiciară.Au decapitat DNA, au provocat haos la Înalta Curte. Pentru paralizarea ultimelor două obiective – DNA și ICCJ – au folosit din plin, pe post de baros, instituția cucerită anterior: Curtea Constituțională.

Pt mama hoților 10:28:16 / 20 Aprilie 2019
FANATIK SPURCAT PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS

Deciziile CCR care nu au fost favorabile PDL PNL CIUMA NEAGRĂ nu sânt Bune ...Da când același CCR ,care era condus de Augustin zegrean, la scăpat pe DICATORUL tătucul mafiei Traian Băsescu de demitere in urma REFERNDUMULUI din 2012 ..Cum a fost ba ARICI PANSAT.. FUTUȚI MORȚI MATI..De când ai DEVENIT expert in justiție ?.. DECIZIA CCR de al salva pe DICATOR nu a scos LUMEA in strada SI nici PSD ȘI ALDE nu au comentat !!!!!.În morții MATI de javră johanista.

De ce? 10:30:11 / 20 Aprilie 2019
Pentru Instututia care ar fi trebuit sa fie MMA LEGI s-a dovedit MAMA HOTILOR CCR.

Daca ai impresia că aburești pe cineva după corcoduș, te înșeli. De când lumea, hotul striga hoții. Mars la lada de gunoi a istoriei împreună cu protocoalele secrete și cei care le-au semnat și pus în practică.

Pt de ce ? 10:32:25 / 20 Aprilie 2019
CINE să-l ARESTEZE ????

Dacă omul (maior ) face ÎNCĂ din SISTEMUL TICĂLOȘIT PDL PNL CIUMA ROȘIE SI WC JOHANIS.? Nu vezi că TORȚIONARII SECURIȘTII ÎMPUȚIȚI cum e SI Maior sânt avansați.. decorați . Asta e țara pe care ne-o PREGĂTEȘTE PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS ....Un stat MAFIOT PARALEL SUBTERAN TICĂLOȘIT SECURIST polițienesc de tip Gestapo.

Sa vă i-au PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS... 11:00:25 / 20 Aprilie 2019
...IN pula.

A-ți creat în România primul stat MAFIOT din UE.. CUM să-ți explici că DNA ul lui LULUTA plagiatoarea 4 la sută COVESHI nu a fost in 15 ani controlată că ACUM de o INSPECȚIE JUDICIARĂ ?.. Inspecție judiciară care a finalizat un raport al controlului efectuat la DNA la fel cum Parlamentul a făcut-o cu SRI si ANI .. PESTE 2000 de judecătorii au PROCURORII (intre care SI JUDECĂTORII CCR !!!!) Aveau dosare penale fabricate care își așteptau "rândul " dosare cu care erau ... ȘANTAJAȚI DE COVESHI SI KOLDEA .. Sugestiv e cum a fost îndepărtat Toni Greblă Judecător CCR , printr-un DOSAR PENALL Fabricat ,la finalul căruia fostul judecător Tony Greblă a fost GĂSIT NEVINOVAT !!!!!

Pt mama hoților !!! 11:44:26 / 20 Aprilie 2019
FANATIK BASIST ÎMPUȚIȚ PDL PNL CIUMA ROȘIE

Ba ARICIULE PANSAT ,ce dovezi îți mai trebuie că să-ți dai seama că SUSTII un sistem ticăloșit ... PDL PNL CIUMA ROȘIE ?..Cât poți fi de RETARDAT mintal ? Să-l mai SUSTII pe WC Johanis ai PDL PNL CIUMA ROȘIE ?

PDL PNL CIUMA ROȘIE 12:10:12 / 20 Aprilie 2019
Partid MAFIOT

Ce au reușit cu Ponta, încercă Acum cu Liviu Dragnea...Declarat PENAL de presa SECURISTĂ SI WC JOHANIS .....PONTA TĂRICEANU OLGUȚA și-au dovedit nevinovăția..Nu mă îndoiesc că ai Liviu Dragnea va fi achitat..Așa cum ai Sorin Blejnar a fost condamnat în prima instanță la ...5 ani cu executare...La ICCJ a fost declarat ... NEVINOVAT !!!!!.. Prejudiciu lui Sorin Blejnar era în dosarul Motorina de 50 de milioane de euro !!!! Cât e la LIVIU DRAGNEA ??????...

ASALTUL FINAL AL HOTILOR PSD PE JUSTITIE 21:18:16 / 21 Aprilie 2019
Pentru PDL PNL CIUMA ROȘIE

Borfașii guvernamentali joacă tot mai obraznic, nu se mai feresc de ochii lumii, nu le e teamă că-i vede electoratul în timp ce ei, bandiții patrihoți, cu banditul-șef în fruntea turmei, DRACnea, își împart prada și strigă-n gura mare: v-am furat, bă, și-o să vă furăm și mai tare! O să vi-l dăm pe Nicolicea la Justiție, să vă pună pe toți în lanțuri, pe toți cei ce scrieți tâmpenii pe feisbucu’ vostru nenorocit și nu-l lăsați în pace pe domnu’ Dragnea, iar de noi n-o să se mai lege neam de neamul procurorilor, băi, amărăștenilor, vom anestezia zece generații de judecători, ne vor mânca din palmă, se vor gudura pe lângă noi să le permitem să respire, căci noi vom fi Alfa și Omega, Mama și Tata, Începutul și Sfârșitul, vă veți închina la noi ca la adevărații Dumnezei!

ASALTUL FINAL AL HOTILOR PSD PE JUSTITIE 21:19:01 / 21 Aprilie 2019
Pentru PDL PNL CIUMA ROȘIE

Borfașii guvernamentali joacă tot mai obraznic, nu se mai feresc de ochii lumii, nu le e teamă că-i vede electoratul în timp ce ei, bandiții patrihoți, cu banditul-șef în fruntea turmei, DRACnea, își împart prada și strigă-n gura mare: v-am furat, bă, și-o să vă furăm și mai tare! O să vi-l dăm pe Nicolicea la Justiție, să vă pună pe toți în lanțuri, pe toți cei ce scrieți tâmpenii pe feisbucu’ vostru nenorocit și nu-l lăsați în pace pe domnu’ Dragnea, iar de noi n-o să se mai lege neam de neamul procurorilor, băi, amărăștenilor, vom anestezia zece generații de judecători, ne vor mânca din palmă, se vor gudura pe lângă noi să le permitem să respire, căci noi vom fi Alfa și Omega, Mama și Tata, Începutul și Sfârșitul, vă veți închina la noi ca la adevărații Dumnezei!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2073 secunde