Germania, Italia și Ungaria, primele trei surse pentru importurile din România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Germania, Italia și Ungaria, primele trei surse pentru importurile din România

Economie 09 Aprilie 2016 / 15:45 849 accesări

Principala sursă de importuri pentru România este Germania, de unde se aduc bunuri în valoare de 12,5 mld. euro, respectiv 20% din totalul importurilor de bunuri, mai ales echipamente electrice, turbine şi autovehicule.

Locul secund în clasament este ocupat de Italia, din care România importă bunuri (în valoare de 6,9 mld. euro), în special turbine şi motoare, echipamente electrice şi materiale plastice.

De asemenea, Ungaria este pe locul 3 în topul statelor din care România importă cel mai mult (în cuantum de 5 mld. euro), în special echipamente electrice, combustibili şi uleiuri minerale şi produse farmaceutice.

Printre alte tipuri de produse pe care le importă România, pe lângă cele din industria auto, se mai află combustibilii, îngrăşămintele şi produsele chimice din Kazahstan, lemnul din Ucraina, medicamentele din Belgia sau fructe şi materiale plastice din Grecia.

În 2015, importurile de bunuri au cumulat 62,9 mld. euro, în creştere cu 7,6% faţă de anul 2014, iar deficitul comercial a urcat la 8,3 mld. euro.

Taguri articol


12