Germanul Christoph Daum, favorit să preia naționala României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Primul selecționer străin din istoria fotbalului românesc Germanul Christoph Daum, favorit să preia naționala României
Sport 06 Iulie 2016 / 17:05 1568 accesări 0 comentarii
Christoph Daum a sosit în România pentru a negocia ultimele amănunte ale contractului cu FRF

Christoph Daum a sosit în România pentru a negocia ultimele amănunte ale contractului cu FRF

După plecarea lui Anghel Iordănescu în urma eliminării de la EURO 2016, Federația Română de Fotbal se pregătește să numească un nou selecționer și, pentru prima oară în istorie, acesta va fi străin. Chiar dacă s-au vehiculat foarte multe nume, în pole-position pentru a-i conduce pe tricolori în campania de calificare pentru turneul final al Campionatului Mondial din 2018 se află germanul Christoph Daum. Tehnicianul în vârstă de 62 de ani a sosit miercuri dimineață la București și există șanse mari să fie prezentat în cadrul Comitetului Executiv al FRF, programat joi, de la ora 18.00. Daum are un palmares important, câștigând titlul în Germania, cu VfB Stuttgart, în 1992, şi Supercupa Germaniei, tot cu Stuttgart, un an mai târziu, titlul cu Beşiktaş Istanbul, în Turcia, în 1995, și Supercupa Turciei, cu aceeași echipă, dar în 1994, alte două titluri consecutive în Turcia, cu Fenerbahce Istanbul, în 2004 și 2005, precum și eventul cu Austria Viena în 2003. Ultima oară a antrenat în urmă cu doi ani, în Turcia, pe Bursaspor, iar cariera sa a fost umbrită de un scandal legat de consumul de droguri și izbucnit în 2000, tocmai când se pregătea să preia naționala Germaniei.

În ciuda mai multor voci care contestă numirea lui Daum la conducerea reprezentativei României, cotidianul german „Bild” dă ca sigură această mutare. Conform jurnaliștilor germani, Daum va semna un contract pe doi ani, urmând să primească un salariu anual de 1,1 milioane de euro. „Nu pot să comentez nimic până nu văd cerneala uscată pe contract”, s-a mărginit să declare tehnicianul german.

Daum nu a mai antrenat la nivel de echipă națională, iar obiectivul său va fi calificarea României la Mondialul din Rusia. Tricolorii au o grupă dificilă, cu Polonia, Danemarca, Muntenegru, Armenia și Kazahstan, prima clasată mergând direct la turneul final, în timp ce a doua are șansa barajului.

Citește și:

Explicații puerile despre eșecul naționalei României la EURO 2016

Tricolorii, apostrofați de suporteri la revenirea în țară

Declarații contradictorii în sânul naționalei României

Eliminare ruşinoasă pentru naţionala României

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1867 secunde