Ghimbirul, o minune de... medicament

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sănătate din natură

Ghimbirul, o minune de... medicament

Lifestyle 09 Octombrie 2015 / 17:19 788 accesări

Nu este una dintre obişnuinţele gastronomice ale românilor şi mulţi dintre noi nici nu ştiu cu exactitate ce să facă cu el. Este vorba despre celebrul ghimbir, pe care bucătarii faimoşi de pe canalele TV de specialitate îl folosesc la absolut toate preparatele, inclusiv la deserturi. În această ediţie a cotidianului nostru vă invităm la... ceai. Ceaiul de ghimbir este un remediu utilizat de mii de ani în medicina ayurvedicăşi are efecte excelente în combaterea indigestiei, a migrenelor şi a răcelilor de sezon, a infecţiilor respiratorii, bronşitei, tusei,crampelor menstruale, artritei sau durerilor musculare, iar în unele părţi ale lumii, ceaiul de ghimbir sub formă de comprese este utilizat în tratarea arsurilor pielii.

Atenţie: este foarte important să se consumerădăcina proaspătă de ghimbir, nu pliculeţele cu prafuri. Rădăcina de ghimbir este bogată înpotasiu, zinc, calciu, cupru şimagneziu,vitaminele B6, C şi D, precum şi în uleiuri esenţialecu multiple proprietăţi benefice, precum estegingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene, care au efect afrodisiac, acţionează ca tonic general şi înlătură oboseala şi toxinele acumulate în organism.



12