Gică Hagi şi-a prezentat conceptul tehnic despre fotbalul de azi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În cartea CAMPIONII creează CAMPIONI Gică Hagi şi-a prezentat conceptul tehnic despre fotbalul de azi
Sport 24 Noiembrie 2019 / 08:06 470 accesări 0 comentarii

Gheorghe Hagi, manager tehnic Viitorul: „Totul este posibil dacă ai o viziune, care are la bază un concept tehnic, care te duce la succes”

Gheorghe Hagi, manager tehnic Viitorul: „Totul este posibil dacă ai o viziune, care are la bază un concept tehnic, care te duce la succes”

Moment important pentru managerul tehnic al FC Viitorul, Gheorghe Hagi, sâmbătă seară, la Hotelul Iaki din Mamaia, acolo unde a fost lansată cartea CAMPIONII creează CAMPIONI, scrisă de cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor. Conceptul tehnic implementat de Gică Hagi la Academia de Fotbal care îi poartă numele şi la FC Viitorul a dus la obţinerea unor performanţe remarcabile la nivelul juniorilor, la promovarea multor fotbalişti de valoare, dar şi la obţinerea a trei trofee la nivelul echipei de seniori, titlul de campioană a României, în 2017, Cupa României şi Supercupa României, ambele în acest an, încununând zece ani de muncă, sărbătoriţi joi seară.

HAGI = HARNIC - AMBIŢIOS - GENEROS - IUTE. Aşa a fost autocaracterizarea lui Gheorghe Hagi la lansarea cărţii.

„Această carte a fost scrisă cu gândul la viitorul fotbalului românesc, dar şi având în minte oameni care îmi ţin aproape amintirile şi trecutul”, sunt primele rânduri de Gică Hagi în cartea adresată celor interesaţi de fotbal, de performanţă, de muncă.

Alături de Gică Popescu, președintele Viitorului, și de Pavel Peniu, președintele Academiei de Fotbal, Gică Hagi a prezentat cartea jurnaliștilor şi celorlalţi invitaţi, fiind trecute în revistă toate rezultatele remarcabile la nivelul juniorilor, 24 de titluri de campioni, şi seniorilor.

„Eu nu ştiu un antrenor care să aibă această generozitate, să vină să împărtăşească cu lumea, cu lumea fotbalului, cu antrenorii, aceste secrete, care ţin de know-how-ul personal, ţin de viziunea lui. Aici ţine şi de flerul fiecărui antrenor, de cum vede el fotbalul. Filosofia lui Gică este de atac. Sunt antrenori care consideră că prima dată trebuie să te aperi. Aici ţine de viziunea personală a fiecărui antrenor”, a spus Gică Popescu.

„E doar o carte. E doar o variantă şi o interpretare de a juca fotbal. Aşa gândim noi şi am crezut de cuviinţă să rămână în carte ideea mea despre cum văd eu fotbalul şi restul las pe fiecare dacă doreşte să ia, dacă nu, asta e. În carte, detaliile sunt în buzunar la fiecare, persoana decide, persoana face, cu toţii învăţăm sistemele, toţi facem lucruri, dar sunt detaliile care fac diferenţa şi alea nu ai cum să le scrii, nici să le dai. E doar un ghid de a face lucrurile de la început până la sfârşit. Dar, atenţie, trebuie, cum era în strategie, trebuie timp, tineri, talentaţi, trebuie să selectezi bine. Vrem să ne dezvoltăn, să creştem în fiecare zi. Ne dorim mai mult. Un proiect competitiv”, a declarat Gică Hagi, care la sfârșitul evenimentului a suportat... o şedinţă prelungită de autografe.

Citeşte şi

FC Viitorul şi Academia Hagi au sărbătorit zece ani de activitateŞtiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2101 secunde