Ginerele lui Blaga, audiat la Parchet

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ginerele lui Blaga, audiat la Parchet

Justiție 22 Mai 2015 / 00:00 618 accesări

Un alt personaj cu nume sonor a călcat ieri pragul Curții de Apel București pentru audieri. Este vorba despre ginerele liderului PNL Vasile Blaga, Andrei Rudeanu, care a fost audiat în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600.000 de euro, în care au fost făcute percheziții în Bucureşti şi Hunedoara, la firme de pază.

Alături de Andrei Rudeanu, la audieri au fost duse și alte persoane. Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru Mediafax că acest dosar are legătură cu perchezițiile care au vizat societatea de pază NEI Guard, din decembrie 2014 încoace. Reamintim că poliţiştii au făcut, ieri dimineață, percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara, într-un dosar în care sunt vizate cinci firme de pază, printre care şi cea a lui Andrei Rudeanu, pentru evaziune prin înregistrarea unor achiziţii fictive de servicii, prejudiciul fiind de 600.000 de euro. Poliţia Română anunța că în acest caz sunt vizate cinci societăţi comerciale care ar fi fost implicate în comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, în domeniul prestării de servicii de pază şi protecţie.

"Din investigații a reieșit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracțional, format din mai multe societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive", se arăta într-un comunicat de presă al Poliţiei Române. În contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro. Potrivit unor surse judiciare, printre firmele vizate de anchetatori ar fi şi Axis Corporate Security, deţinută de Andrei Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga. Înființată în anul 2009, Axis Corporate Security este o companie care acționează în domeniul securității private și ai cărei specialiști sunt recrutați din agențiile publice, private sau guvernamentale, scrie pe site-ul firmei. În 2012, firma a câștigat și contractul de pază a unităților miniere din Valea Jiului, iar presa a relatat că societatea a fost sancţionată de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, pentru că nu şi-a respectat obligaţiile faţă de angajaţii care se ocupă cu paza unităţilor miniere.

De asemenea, firma a câștigat contracte cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei. Urmare a criticilor la adresa lui Vasile Blaga, firma Axis Corporate Security a renunţat la contractul cu CNADNR. Andrei Ionuţ Rudeanu este căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina, din 2008.

Taguri articol


12