GOD GALBEN. Vin ploile în Dobrogea!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

GOD GALBEN. Vin ploile în Dobrogea!

Vremea 15 Martie 2021 / 09:11 1292 accesări

Administrația Națională de Meteorologiea emis avertizare de cod galben pentru intervalul 15 martie, ora 14:00 - 17martie, ora 20:00.

Astfel, meterologii avertizeazăcă vor fi ploi însemnate cantitativ în Dobrogea, Oltenia și Muntenia.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte.
Se vor acumula cantități de apă de peste 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…60 l/mp.

Conform meteorologilor, în ziua de luni, în Dobrogea, vremea va fi caldă, dar va deveni în general închisă. Cerul va fi mai mult noros după-amiaza și noaptea, când, pe arii relativ extinse va ploua, în general moderat (se pot acumula, cantităţi de peste 20 - 25 l/mp). Ploile vor fi și sub formă de aversă și trecător se vor semnala descărcări electrice. Vântul se va intensifica din cursul după-amiezii și vor fi rafale, în general, de 40 - 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 16 grade, iar cele minime între 5 și 8 grade. La începutul intervalului, pe arii restrânse va fi ceaţă

Marți, vremea va fi în general închisă și se va răci față de ziua precedentă. Cerul va fi noros și pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, iar noaptea, în zona continentală vor fi mixte. Izolat, se pot acumula cantităţi de 25 - 30 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 10 grade, iar cele minime între 1 și 3 grade.

Meterologii mai avertizează că vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.

La munte, la peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar începând de marți (16 martie), în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2172 secunde