Google ne controlează mai ceva ca SRI-ul?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Google ne controlează mai ceva ca SRI-ul?

Tehnologie 23 Octombrie 2015 / 17:48 2933 accesări

Evident că nu mai este niciun secret că Google ştie tot ceea ce facem în interiorul programului său. Adicătelea, orice căutăm, orice scriem, orice salvăm sau activăm se înregistrează undeva în serverele gigantului IT. Potrivit lui Tech Insider, am putea vedea ce date colectează Google, cu ajutorul unui mic ghid elaborat strict în acest sens.

Iată cum poţi vedea întreaga ta activitate de pe Google Chrome:

Indiferent de browser, gigantul IT urmăreşte fiecare mişcare, întru personalizarea experienţei utilizatorului. Înregistrarea activităţii de pe web şi de pe aplicaţii, precum istoricul căutărilor, este o funcţie activată în mod automat. Pentru a vedea aceste informaţii, trebuie să accesăm „My Account”, apoi să alegem secţiunea „Personal info & privacy”, de unde selectăm „Activity Controls”. Aici putem alege să activăm sau să dezactivăm urmărirea căutărilor pe Google sau pe aplicaţiile conexe, iar pentru a afla care sunt informaţiile căutate, putem da click pe „Manage my activity”, unde putem vedea obiceiurile de navigare pe net şi de pe ce dispozitiv am vizitat anumite site-uri.

Toate acestea pot fi şterse cu un simplu „Delete” din „Menu”, apoi „Advanced” şi „All Time”.

Cum poţi verifica dacă Google te localizează

Evident, dacă v-aţi dat acordul, Google poate folosi funcţia GPS de pe smartphone pentru a vă localiza. Acest lucru poate fi verificat foarte uşor, refăcând paşii desenaţi mai sus.

Google înregistrează ce zici

Potrivit Tech Insider, dacă folosiţi căutarea vocală pe Google, trebuie să ştiţi că gigantul IT păstrează o copie audio a fiecărei solicitări de acest gen. Puteţi verifica fişierele la secţiunea „Manage Activity” şi „Activity Controls”.

Şi activitatea pe YouTube este concret monitorizată

Platforma video YouTube este monitorizată şi ea şi puteţi găsi pe Google ce clipuri aţi urmărit, ziua şi ora la care aţi căutat sau urmărit un clip, precum şi browserul folosit. Şi aici puteţi edita căutările sau lista de clipuri urmărite sau puteţi pur şi simplu şterge toate informaţiile urmând aceiaşi paşi ca la eliminarea activităţii de pe Chrome.

Taguri articol


12