Google spune că va bloca motorul de căutare în Australia dacă va fi silit să plătească ziarelor pentru conținut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Google spune că va bloca motorul de căutare în Australia dacă va fi silit să plătească ziarelor pentru conținut

Tehnologie 22 Ianuarie 2021 / 10:06 788 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Compania Google a declarat recent că va bloca motorul său de căutare în Australia dacă guvernul va implementa noul cod ce o forțează – ca și pe Facebook – să plătească firmelor media pentru dreptul de a le folosi conținutul, transmite BBC.

Premierul australian Scott Morrison a declarat că parlamentarii nu vor ceda „amenințărilor”.

Amenințarea Google escaladează conflictul cu editori precum News Corp, bătălie care este urmărită cu interes în toată lumea.

Google a avertizat că 19 milioane de australieni vor avea căutările afectate, la fel și navigarea pe Youtube, dacă decizia va fipusă în aplicare.
Australia este pe cale să voteze legi ce obligă marile companii tech să negocieze plăți către editorii și difuzorii locali pentru conținutul inclus în rezultatele căutărilor și în fluxurile de știri. Dacă nu ajung la un acord, prețul va fi decis de un arbitru guvernamental.

”Din cauza riscurilor financiare și operaționale ce nu pot fi gestionate dacă acest Cod devine lege, nu vom avea altă soluție decât să nu mai oferim Google Search în Australia”, a declarat Mel Silva, director pentru Australia și Noua Zeelandă, într-o audiere la o comisie a senatului.

Deși Australia nu este nici pe departe cea mai mare piață pentru Google, decizia autorităților australiene riscă să creeze un precedent pentru Alphabet, compania ce deține Google.

Amenințările Google din Australia au venit la doar câteva ore după cegigantul internetului a ajuns la un acord de plată pentru conținuturi cu câțiva editori francezica parte a unei campanii de 1,3 miliarde de dolari de sprijinire a producătorilor de conținut.

Surse: bbc.com, hotnews.ro

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2504 secunde