Google vrea să ajungă din urmă Microsoft și Amazon pe segmentul de cloud computing

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Google vrea să ajungă din urmă Microsoft și Amazon pe segmentul de cloud computing

Tehnologie 30 Septembrie 2016 / 10:10 802 accesări

Alphabet, compania “părinte” a Google, a anunțat că va redenumi brandul B2B de cloud computing – Google for Work – și că a adoptat o nouă serie de aplicații care folosesc inteligență artificială, în cea mai nouă încercare a companiei a de concura cu Amazon și Microsoft.

Diane Green, vicepreședinte al Google, a spus că gigantul american a făcut progrese semnificative pentru a îmbunătăți tehnologia și că este în tratative pentru a obține și mai mulți clienți.

Cloud computing-ul folosește servere individuale conectate la internet pentru a stoca, gestiona și procesa datele, iar Google oferă o vastă gamă de aplicații, precum editorele de text și email-ul, precum și abilitatea de a păstra date și a oferi resurse pentru dezvoltatori.

”Ne apropiem extrem de rapid de competitor”, a spus Green, un fost CEO al VMware, care s-a alăturat anul trecut echipei Google pentru a crește divizia de cloud.

Analiștii spun că Google începe să ajungă din urmă Amazon și Microsoft la cota de piață sunt conducerea lui Greene. Deși încă divizia nu este destul de mare pentru a primi o categorie separate în rezultatele financiare trimestriale, Google a raportat o creștere de 33% în categoria ”alte venituri”, despre care analiștii spun că ar putea fi în mare parte datorată clod computing-ului.12