Google vrea să-și îmbunătățească motorul de căutare, cu ajutorul unei noi tehnologii de inteligență artificială

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Google vrea să-și îmbunătățească motorul de căutare, cu ajutorul unei noi tehnologii de inteligență artificială

Tehnologie 20 August 2021 / 08:17 1061 accesări

Noua tehnologie se numește MUM (Model Unificat pentru Multitasking) și folosește un nou model de inteligență artifcială (AI) ce poate transforma motorul de căutare pe internet într-un serviciu mult mai sofisticat. Practic, va acționa ca un asistent virtual de analiză a tuturor informațiilor stocate pe internet, pentru a găsi răspunsuri și date referitoare la cele mai complexe întrebări ale utilizatorilor.

Pandu Nayak, analistul Google care dezvoltă tehnologia MUM, spune că motorul de căutare va putea să preia sarcini mai complexe, precum analizarea informațiilor de care oamenii au nevoie în viața de zi cu zi, dar nu sunt destul de clare și nu reușesc să le transpună în întrebări specifice.

Analistul a exemplificat aceste nevoi prin incertitudinile părinților în ceea ce privește cea mai bună școală la care copilul acestora ar putea studia, sau primele întrebări ale unei persoane care dorește să înceapă un nou regim de fitness.

Pentru a satisface astfel de nevoi ale utilizatorilor, tehnologia MUM folosește un instrument virtual numit transformator, care permite motorului de căutare să pună cuvintele introduse pe Google în context, nu separate. Compania nu a oferit prea multe detalii despre MUM, dar spune că este “de o mie de ori mai puternic decât BERT”, primul său model experimental care folosea transformatori.

Sursa: BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1402 secunde