Graniţa dintre Siria şi Turcia, presărată cu cadavre

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Graniţa dintre Siria şi Turcia, presărată cu cadavre

Externe 02 Martie 2018 / 15:40 637 accesări

Cel puţin 14 combatanţi ai forţelor proguvernamentale siriene au fost ucişi în lovituri aeriene turce în enclava siriană sub control kurd Afrin (nord), a indicat vineri Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), citat de agenţia DPA. Potrivit OSDO, lovituri aeriene au fost întreprinse noaptea trecută asupra a două posturi ale forţelor proguvernamentale în satul Jama, în partea de nord a enclavei Afrin. Guvernul turc întreprinde începând din 20 ianuarie o operaţiune militară în şi în jurul Afrinului, motivând că miliţia kurdă din regiune YPG (Unităţile de apărare a poporului) este o grupare teroristă care ameninţă integritatea teritorială a Siriei. Afrin este situată aproape de graniţa Siriei cu Turcia.

Pe 20 februarie, forţele proguvernamentale siriene au intrat în Afrin pentru a ajuta miliţia kurdă să lupte împotriva ofensivei turceşti. Surse ale YPG au confirmat bombardamentul şi au precizat că bilanţul ar putea creşte din cauza unui număr neprecizat de combatanţi răniţi grav. Ankara consideră YPG, un aliat principal al Occidentului în lupta împotriva grupării Stat Islamic în Siria, drept organizaţie teroristă.

Joi, Turcia a anunţat că opt soldaţi ai săi au fost ucişi în Afrin, sporind la 41 numărul soldaţilor turci morţi în regiune de la lansarea ofensivei. Săptămâna trecută, Consiliul de Securitate al ONU a votat în favoarea unui armistiţiu umanitar de 30 de zile pe cuprinsul Siriei. Ankara a afirmat însă că armistiţiul nu se aplică în cazul campaniei sale în Afrin.12
Pagina a fost generata in 0.2481 secunde