Grecia este prima țară din UE care începe să testeze certificatul verde digital

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Grecia este prima țară din UE care începe să testeze certificatul verde digital

Externe 29 Mai 2021 / 13:13 791 accesări
Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Grecia este prima ţară din Uniunea Europeană care începe să folosească, sub formă de test, certificatul verde digital, aşa-numitul "paşaport COVID", cu o lună înainte de lansarea oficială.

Aplicaţia a fost prezentată de premierul Greciei în prezenţa preşedintelui Consiliului European. Şi Spania se alătură proiectului şi va începe folosirea certificatului digital de pe 7 iunie.

Este vorba de un cod QR în format electronic sau tipăribil, emis de autoritățile naționale și care dovedește că posesorul este vaccinat anti-covid, a fost testat negativ sau a trecut prin boală.

Codul QR este unul special, criptografic, și poate fi utilizat exclusiv în aplicația de certificat verde a Uniunii Europene. Grecia, care a cerut insistent acest instrument, este prima țară care testează aplicația și a făcut anunțul cu ocazia aniversării a 40 de ani de apartenență la UE și în prezenta președintelui Consiliului European.

Certificatul verde digital care va fi valabil doar un an urmează să fie aprobat prin lege în parlamentul european săptămânile următoare, dar deja mai multe state au spus că vor testa aplicația anticipat. Pe lângă Grecia, premierul Spaniei a anunțat că și țara sa va folosi acest instrument începând cu 7 iunie. Potrivit CE, infrastructura tehnică va fi gata la 1 iunie când statele membre pot începe să încarce datele în baza europeană comună, iar de la 1 iulie certificatul să devină operațional și recunoscut în întreg spațiul comunitar.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.5015 secunde