Grecia renunță la restricții antiepidemice pe toată durata verii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Grecia renunță la restricții antiepidemice pe toată durata verii

Externe 14 Aprilie 2022 / 20:52 1126 accesări

Viața în Grecia revine la normal pe întreaga perioadă turistică estivală. Vor fi ridicate toate restricțiile pandemice: nu mai e nevoie de certificate de vaccinare sau trecere prin boală, nici de măști. Dacă va fi cazul, se vor reintroduce măsuri anti-Covid abia la toamnă.

De la 1 mai până pe 31 august, nu va mai fi necesară în Grecia prezentarea certificatelor de vaccinare anti-COVID sau de trecere prin boală pentru accesul în spaţii interioare sau deschise, cum ar fi restaurantele. Urmează să se decidă și renunțarea la certificatul cerut străinilor la intrarea în țară.

Chiar și acolo unde a existat obligativitatea testelor negative, acestea nu vor mai fi necesare. Măsura va fi reevaluată la 1 septembrie. În același timp, luăm în considerare și ridicarea cerinței de prezentare a unui certificat digital european pentru covid, la intrarea în țară. Vor urma şi alte anunţuri, a declaratministrul Sănătăţii din Grecia.

Până pe 31 mai, folosirea măștilor în interior rămâne obligatorie. Dar după aceea, se renunță la această măsură.

Grecia se aşteaptă la un număr mare de vizitatori la vară.

Autoritățile estimează încasări care ar putea atinge 80% din cele din 2019, un an record, înainte ca pandemia să frâneze călătoriile.

Sezonul turistic estival, vital pentru Grecia, începe, de obicei, după Paştele ortodox.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.16 secunde