Grecii se pregătesc pentru și mai multe măsuri de austeritate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Grecii se pregătesc pentru și mai multe măsuri de austeritate

04 Octombrie 2016 / 12:31 228 accesări

Grecii se pregătesc pentru și mai multe măsuri de austeritate anul viitor, cu un nou set de taxe care apare în bugetul pentru 2017, în timp ce economia începe încet să își revină după cea mai mare scădere de la al Doilea Război Mondial, scrie Bloomberg.

Aleșii din Atena au fost chemați să aprobe bugetul care cuprinde măsuri în valoare de 2,6 miliarde de euro. Guvernul premierului Alexis Tsipras încearcă să echilibreze cererile creditorilor internaționali, care trebuie îndeplinite pentru a securiza următoarea tranșă de împrumut – cu promisiunea acordată votanților că măsurile de austeritate vor înceta.

Luni, poliția a trebuit să folosească gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea de pensionari care protestau împotriva tăierilor de pensii.

Planul lui Tsipras pentru 2017 proiectează o expansiune cu 2,7% a economiei, o așteptare mai mult decât optimist față de media de 1% estimate de analiști.

Parlamentarii greci au aprobat un set de măsuri care ar urma să distribuie tranșa de 2,8 miliarde de euro de împrumut. Legea, care include transferul unor active aflate în proprietatea statului în noul fond de privatizare, a fost un motiv de neînțelegeri între parlamentarii din coaliția lui Tsipras, într-un moment în care opoziția, noul partid Democrat, conduce în sondaje.12
Pagina a fost generata in 0.1871 secunde