Grecii sunt profund nemulțumiți de guvernul condus de Tsipras

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Grecii sunt profund nemulțumiți de guvernul condus de Tsipras

14 Februarie 2017 / 14:03 292 accesări
Premierul grec, Alexis Tsipras

Premierul grec, Alexis Tsipras

O majoritate semnificativă dintre greci nu sunt mulțumiți de performanța partidului SYRIZA (stânga radicală), care marchează doi ani la putere. Un sondaj arată că 81% dintre greci au o părere negativă despre SYRIZA, inclusiv 62% din propriii alegători care l-au sprijinit în 2015. Nouă din zece respondenți cred că țara se îndreaptă în direcție greșită, informează agenția macedoneană de presă MIA.

Liderul SYRIZA, Alexis Tsipras, a devenit prim-ministru promițând că va fi capabil să ajungă la un acord mai bun cu Germania și creditorii internaționali, care insistă pentru reforme dureroase în schimbul asigurării unei linii continue de sprijin pentru bugetul elen. Tsipras a eșuat în încercările sale și, aflat pe marginea prăpastiei, a forțat țara să introducă controale asupra capitalului și să renege rezultatul unui referendum convocat de SYRIZA, scrie sursa citată. Argumentele pro și contra în discuțiile cu creditorii au reapărut recent și continuarea programului planului de salvare este din nou incertă. Se crede de asemenea că politica ușilor deschise a lui Tsipras în timpul crizei migranților a fost un factor ce contribuie la performanțele sale slabe obținute în sondaje.

Sondajele arată acum cu regularitate că partidul conservator Noua Democrație este înaintea SYRIZA (33% contra 16,5% într-un sondaj recent). Acest lucru îi dă puține șanse lui Tsipras să își ducă mandatul până la capăt. Partidul neonazist Zori Aurii încă este pe locul al treilea, cu 7,5% din voturi în sondaje, urmat îndeaproape de comuniști.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.3026 secunde