Grijă mare!!! Ce înseamnă roaming internaţional dacă vorbeşti din România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Grijă mare!!! Ce înseamnă roaming internaţional dacă vorbeşti din România
Tehnologie 09 August 2017 / 17:16 1340 accesări 1 comentariu

ANCOM atrage atenţia utilizatorilor de telefonie mobilă că apelurile efectuate din România către numere din alte ţări, inclusiv din Uniunea Europeană (UE), nu trebuie confundate cu apelurile efectuate în roaming internaţional, aceste servicii fiind tarifate diferit de către furnizori. Serviciul de roaming internaţional le oferă utilizatorilor posibilitatea să folosească telefonul mobil atunci când călătoresc în afara ţării şi să sune de acolo către orice destinaţie (inclusiv în România). Apelurile efectuate în roaming internaţional sunt tarifate diferit, în funcţie de ţara vizitată şi de numerele apelate (destinaţia apelurilor). Pentru apelurile efectuate în roaming în interiorul UE/SEE se aplică sistemul „roam like at home” (dacă utilizatorii nu au optat pentru un plan tarifar alternativ) şi se consumă din minutele naţionale incluse în planul tarifar (abonament/cartelă preplătită). Aceste apeluri nu consumă din minutele internaţionale incluse în planul tarifar. De fiecare dată când un utilizator intră în roaming într-o altă ţară primeşte de la furnizorul său un SMS cu tarifele care i se aplică în roaming. Serviciul de apeluri internaţionale le permite utilizatorilor aflaţi în România să sune, de pe telefonul fix sau mobil, către numere din alte ţări. Apelurile internaţionale sunt tarifate diferit, în funcţie de reţeaua din care se apelează (fixă sau mobilă) şi de numerele apelate. Există oferte cu minute internaţionale incluse, de cele mai multe ori către numere din UE. Minutele internaţionale nu pot fi utilizate în roaming.

Loading...

1 comentariu

VIP 10:39:26 / 10 August 2017
Bulibaseala completa ca in Romania!

Ni s-a spus ca va fi un tarif unic in toata Europa iar acum ni se face capul patrat cu o mie de sisteme tarifare diferite ca sa nu mai inteleaga nimeni nimic si pentru ca operatorii de telefonie sa-si umple in continuare buzunarele sub privirile binevoitoare ala ANCOM si ale tuturor autoritatilor romane. RUSINEEEE!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1975 secunde