Gruparea criminală condusă de românul „Rechinul” ar fi furat peste 1,2 miliarde de dolari în Mexic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Gruparea criminală condusă de românul „Rechinul” ar fi furat peste 1,2 miliarde de dolari în Mexic

Externe 10 Iunie 2020 / 09:30 204218 accesări

O grupare de crimă organizată condusă de un român poreclit „Rechinul”, care monta aparate de clonare a cardurilor pe bancomatele din Mexic, ar fi furat până la 1,2 miliarde de dolari.

Dezvăluirea a fost făcută de un grup de jurnaliști de investigație OOCRP, RISE Project Romania si Elemento Lab, Mexicanos Contra la Corrupción y la Impunidad.

Gruparea planta dispozitive de clonare a cardurilor bancare pe mai multe bancomate din principalele zone turistice din Mexic și beneficia de protecția autorităților mexicane.

Organizația Riviera Maya, înființată de un grup de români, avea de asemenea o companie proprie de bancomate, numită Intacash și a compromis peste 100 de bancomate din stațiunile turistice mexicane.

Cum acționau

Conform investigației, românii montau pe bancomate un aparat sofisticat care le permitea să cloneze cardurile, acestea fiind folosite apoi pentru a retrage bani din alte țări, printre care India, Indonezia și Taiwan.

Fiecare membru al rețelei clona în medie 1.000 de carduri pe lună și fura de la fiecare victimă în jur de 200 de dolari. Astfel, gruparea criminală ajungea să fure până la 20 de milioane de dolari pe lună.

Liderul rețeleiși proprietarul Intacash era Florian „Rechinul” Tudor, un român în vârstă de 43 de ani cu rezidență permanentă în Mexic.

Bărbatul neagă orice implicare în rețeaua criminală și susține că este un om de afaceri onest care a fost hărțuit și jefuit de autoritățile mexicane.

Anul trecut, Rechinul a fost arestat pentru posesie ilegală de arme și autoritățile i-au percheziționat numeroase locuințe, în cadrul unei investigații privind uciderea unei foste gărzi de corp a lui, Constantin Sorinel Marcu.

Cine este „Rechinul”

Florian Tudor, poreclit „Rechinul”, s-a plâns presei mexicane de abuzurile la care este supus de justiţia din statul din America Centrală.

Florian Tudor, cunoscut în lumea interlopă drept „Rechinul”, a intrat în vizorul procurorilor DIICOT, care au primit şi sprijinul FBI în anchetă, relatează Pro TV.

Aceştia spun că Tudor controlează o firmă care se ocupa de montarea şi întreţinerea bancomatelor în Cancun şi Playa del Carmen, zone frecventate în fiecare an de milioane de turişti.

Pe aceste bancomate, spun anchetatorii, „Rechinul” ar fi montat dispozitive de clonare a cardurilor, furând astfel sume uriaşe.

Cu o parte din banii obţinuţi, spun surse din anchetă, „Rechinul” a construit pe o plajă din Cancun două blocuri de câte 28 de etaje fiecare, iar în Brazilia ar fi cumpărat terenuri care valorează câteva zeci de milioane de dolari.12
Pagina a fost generata in 0.1611 secunde