Gruparea Hezbollah s-a dotat cu rachete de înaltă precizie și provoacă Israelul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Gruparea Hezbollah s-a dotat cu rachete de înaltă precizie și provoacă Israelul

Externe 20 Septembrie 2018 / 15:30 347 accesări

Liderul Hezbollah-ului libanez, Hassan Nasrallah, a declarat joi că mişcarea sa, angajată în conflictul sirian, a reuşit să se doteze cu 'rachete de înaltă precizie', în pofida tentativelor Israelului de a-l împiedica în această privinţă prin lovituri aeriene efectuate în Siria, relatează France Presse preluată de Agerpres. Hezbollah, inamic înverşunat al statului israelian, cu care s-a luptat în trecut, acordă sprijin militar regimului sirian al preşedintelui Bashar al-Assad, alături de susţinătorul său iranian. Damascul şi aliaţii săi sunt vizaţi în mod regulat de raiduri israeliene. Aceste operaţiuni au în special scopul de a împiedica 'transferul de arme sofisticate' către Hezbollah de către Iran, potrivit oficialilor israelieni.

Potrivit armatei israeliene, Hezbollah dispune de un număr variind între 100.000 şi 120.000 de proiectile şi rachete cu rază scurtă de acţiune şi câteva sute de rachete cu rază lungă de acţiune.

Luni seara, în timpul unei incursiuni aeriene a Israelului în Siria, un avion de recunoaştere de tip Il-20, aparţinând Rusiei, aliată a regimului, a fost doborât din greşeală de către antiaeriana siriană în nord-vestul ţării. Armata israeliană a afirmat că aparatele sale (patru avioane F-16, conform media) au atacat un sit al regimului sirian, unde sisteme implicate în fabricarea de arme de precizie urmau să fie livrate către Hezbollah. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a subliniat a doua zi că ţara sa este 'hotărâtă să oprească înrădăcinarea armatei iraniene în Siria, precum şi tentativele Iranului' de a transfera către Hezbollah arme destinate 'să fie utilizate împotriva Israelului'.

Liderul Hezbollah, care trăieşte într-un loc secret de peste un deceniu şi apare foarte rar în public, a mai acuzat joi Israelul că 'încearcă zi şi noapte ca să-l ucidă'.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2341 secunde