Grupări specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, destructurate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Inclusiv în Constanța Grupări specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, destructurate
Eveniment 13 Septembrie 2017 / 10:03 1503 accesări 1 comentariu

Peste 5 milioane de lei, șase autoturisme și două seifuri au fost indisponibilizate de polițiștii din Ilfov, în urma a 41 de percheziții efectuate marți la persoane și firme bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor prin activități de schimb valutar, 11 persoane fiind reținute, a informat miercuri Poliția Română. Potrivit unui comunicat de presă transmis de IGPR, la data de 12 septembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române au efectuat 41 de percheziții domiciliare la locuințele unor persoane și la sediile unor societăți comerciale care desfășoară activități în domeniul schimbului valutar. Activitățile au vizat două grupări infracționale formate din 22 de persoane, din Ilfov, București și Constanța, bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor.

În fapt, una dintre grupări ar fi efectuat activități de schimb valutar la negru într-un complex comercial din localitatea Dobroești, județul Ilfov, schimbând în valută leii obținuți prin evaziune fiscală de administratorii unor societăți comerciale din respectivul complex. Membrii celeilalte grupări ar fi deținut mai multe case de schimb valutar în municipiul Constanța, banii proveniți din evaziune fiscală ajungând la aceștia prin alte persoane implicate, fiind, de asemenea, schimbați în valută, scopul final fiind eludarea bugetului de stat.

Valuta astfel obținută ar fi fost trimisă în Republica China, sumele respective fiind supuse procesului de spălare a banilor.

Conform sursei menționate, perchezițiile au fost efectuate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Constanța, la activitate participând aproximativ 130 de polițiști. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat peste 3.400.000 de lei, circa 220.000 de euro, peste 156.000 de dolari, 23.980 de lire sterline, 7.300 de coroane norvegiene, șase autoturisme și au sigilat două seifuri.

Au fost reținute 11 persoane care urmează să fie prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. O a douăsprezecea persoană este încarcerată într-un penitenciar, în altă cauză, urmând să fie și aceasta prezentată instanței de judecată.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Citește și:

Percheziții la case de schimb valutar în Constanța, București și Ilfov

1 comentariu

client din oras 21:27:42 / 13 Septembrie 2017
sigur e o greseala

Il cunosc bine pe acest om , de peste 15 ani , si sunt 10000% convins ca acest om , impreuna cu echipa sa , nu ar fi capabili sa faca asa ceva ... oamenii castigau lejer cateva mii de euro pe zi legal si cinstit , platind toate taxele la stat . Stiu prea bine ce vorbesc , si sunt absolut sigur ca se va dovedi nevinovatia lor

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2052 secunde