„Guilty Pleasures“ la galeria ICR Berlin

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vernisaj

„Guilty Pleasures“ la galeria ICR Berlin

Cultură 09 Februarie 2017 / 17:48 335 accesări

La galeria de artă a Institutului Cultural Român din Berlin va avea loc vineri, 10 februarie, vernisajul expoziției de fotografie „Guilty Pleasures” a artistei Odeta Catana. Expoziția prezintă o serie de cincisprezece fotografii reprezentând diverse tipuri de plăceri, pe alocuri paradoxale, însoțite nu doar de bucurie, ci uneori de vinovăție sau teamă. Fotografiate în mediul personal al propriei locuințe, persoanele participante la proiect dezvăluie în fața camerei, uneori discret și ezitant, alteori teatral și demonstrativ, ceea ce de obicei ascund cu orice preț de ochii celorlalți: ipostaze, tabieturi, ritualuri sau obiecte felurite ce constituie recuzita plăcerilor lor vinovate. Fotografa Odeta Catana reusește să suprindă aceste plăceri cu naturalețe, fără a crea senzația că intervine în mod intruziv în intimitatea subiecților săi.

Proiectul „Guilty Pleasures" (Plăceri vinovate) a fost creat în cadrul unei rezidențe artistice de șase luni pentru revista britanică „Square Magazine“. Fotografiile proiectului și diferite interviuri au fost ulterior publicate de numeroase ziare și reviste atât din Germania (Süddeutsche Zeitung, Stern, Huffington Post Deutschland), cât și din Marea Britanie, Italia (Repubblica, Il Post) și SUA (Cosmopolitan).

Odeta Catana a absolvit Facultatea de Istoria și Teoria Artei din cadrul Universității de Artă București. În 2013, a absolvit masteratul de Fotografie Documentară al Universității Newport din Țara Galilor. Proiectul de absolvire, intitulat „Mother Romania", a fost expus în 2013 în Țara Galilor la Galeria Ffloc și la Bruxelles în spațiul expozițional al Comisiei Europene Economice și Sociale. Odeta Catana a obținut numeroase premii la concursuri de fotografie din Marea Britanie, precum Photofusion Annual Members' Photography Show 2013, 6th Annual Westphoto Photography Prize sau Shoot the Face 2012. În august 2014 a luat parte la o rezidență artistică în Chemnitz, Germania, cu proiectul „Happy Now?". În decembrie 2014 fost invitată de către Centrul de Resurse Juridice să fotografieze centrele de psihiatrie pentru copii cu dizabilități mentale. Fotografiile sunt prezentate publicului în cadrul unei expoziții itinerante în marile orașe ale României, precum Brașov, Sibiu, Cluj, Timișoara, Oradea și București.

Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 24 martie 2017.

Mai multe informații aici: www.rki-berlin.de.12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.177 secunde