Guru indian foarte influent, condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Guru indian foarte influent, condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol

Externe 28 August 2017 / 15:44 455 accesări

Gurmeet Ram Rahim Singh, un influent guru indian, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol, luni, la câteva zile după violențele comise de unii dintre adepții lui, care s-au soldat cu 38 de morți, informează AFP. "Ram Rahim a fost condamnat la 10 ani de închisoare", a declarat Utsav Singh Bains, avocatul familiei uneia dintre victime. Zeci de mii de adepți ai acestui guru au semănat panică și teroare săptămâna trecută în mai multe orașe din nordul țării, incendiind zeci de vehicule și provocând un val de revolte, după ce justiția l-a declarat pe liderul lor vinovat de violarea a două discipole, în 2002.

Cunoscut și grație poreclei "Guru bătător la ochi", din cauza preferinței sale pentru haine stridente și bijuterii opulente, acest lider spiritual indian, în vârstă de 50 de ani, aflat în fruntea sectei Dera Sacha Sauda, afirmă că are peste 50 de milioane de adepți în lumea întreagă. Persoanele care s-au constituit parte civilă în acest proces și-au anunțat deja intenția de a face recurs.

"Estimăm că există cel puțin 48 de victime suplimentare care au fost agresate sexual și care ar fi fost ucise dacă ar vorbi sau se tem prea mult pentru a renunța la tăcere", a spus avocatul Bains.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1929 secunde