Guvernatorul de Rio din Brazilia, arestat pentru corupţie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Guvernatorul de Rio din Brazilia, arestat pentru corupţie

Externe 29 Noiembrie 2018 / 13:00 489 accesări

Guvernatorul de Rio de Janeiro, Luiz Fernando Pezao, a fost arestat joi fiind suspectat de luare de mită în cadrul operaţiunii ''Lava Jato'', emblematică pentru lupta împotriva corupţiei în Brazilia, a anunţat televiziunea naţională, relatează AFP. informează Agerpres. Canalul Globo News a difuzat în direct imagini de la descinderea poliţiei federale la locuinţa guvernatorului, palatul Guanabara, în cartierul Laranjeiras. Luiz Pezao se afla acasă şi lua micul dejun când a fost arestat. Suspiciunile se referă la perioada în care a fost adjunct al guvernatorului Sergio Cabral, aflat în prezent la închisoare după ce a fost condamnat la o pedeapsă cumulată de peste 180 de ani de detenţie pentru corupţie. Luiz Fernando Pezao, ales guvernator în 2014 sub sigla MDB, formaţiunea de centru-dreapta a actualului preşedinte Michel Temer, a fost arestat pe baza unui denunţ al unui fost partener - şi el în închisoare - al lui Cabral, Carlos Miranda, în schimbul unei reduceri a pedepsei. Potrivit acestuia, Pezao ar fi primit lunar 150.000 de reali brazilieni (aproximativ 40.000 dolari ) şi bonusuri de sfârşit de an de până la un milion de reali (263.000 de dolari).

Aceşti bani ar fi fost plătiţi de societăţi şi intermediari legate care aveau contracte cu guvernoratul din Rio de Janeiro, în perioada 2007-2014.

Statul Rio de Janeiro este pe punctul de a da faliment şi este afectat de insecuritate. Un nou guvernator, Wilson Witzel, a fost ales în octombrie şi urmează să preia funcţia la 1 ianuarie.

Taguri articol


12