Guvernul a aprobat prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând cu ziua de mâine

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Guvernul a aprobat prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând cu ziua de mâine

Eveniment, Administrație 12 Ianuarie 2021 / 15:32 240 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost adoptată în forma introdusă pe agenda ședinței de Guvern.

Dimineață, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat hotărârea prin care a propus această măsură, dată fiind evoluția pandemiei de coronavirus.

Potrivit hotărârii CNSU,este menținută prevederea referitoare la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice,la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. Totodată, se propune menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise sau deschise.

În nota de fundamentare a actului normativ aprobat de Guvern, măsurile de prevenire şi control al infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, condiţiile concrete de aplicare şi destinatarii acestor măsuri, precum şi instituţiile şi autorităţile publice care pun în aplicare sau urmăresc respectarea aplicării măsurilor pe durata stării de alertă prevăzute în anexele nr. 1-3 la proiectul hotărârii, sunt pe fond similare cu cele în vigoare şi cuprinse în anexele nr. 1 - 3 la HG 1065/2020.

Acestea includ măsurile de prevenire şi control al infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, respectiv măsurile non-medicale care şi-au dovedit eficienţa şi eficacitatea la nivel mondial, cum sunt: portul măştii şi reducerea interacţiunii fizice între persoane, care să fie aplicate în special în zonele cu aglomerări de persoane.
Astfel, în condiţiile art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă păstrează obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi guraŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.166 secunde