Guvernul a limitat consumul de energie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Guvernul a limitat consumul de energie

Politică 13 Ianuarie 2017 / 10:16 1371 accesări

Guvernul a dat o hotărâre prin care poate limita consumul de energie, din cauza iernii grele. Populaţia nu va fi afectată.

Guvernul a elaborat un act normativ prin care exporturile de electricitate pot fi anulate, iar consumul intern de energie electrică poate fi restricţionat, scrie Economica.net. Autorităţile spun că limitarea în tranşe a consumului de energie electrică nu ar afecta populaţia, aceasta fiind aplicată doar în zona industrială prin restricţionarea consumului la o putere minimă tehnologică.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a prezentat joi, în cadrul şedinței de guvern, o analiză privind funcționarea Sistemului Energetic Național (SEN), după șase zile de vârf de iarnă marcate de consumuri istorice de gaze naturale și de energie electrică.

Miercuri, 11 ianuarie 2017, operatorul de transport și de sistem, Transelectrica, a notificat oficial Ministerul Energiei, Ministerul Economiei și ANRE cu privire la iminența apariției unei situații de criză în funcționarea SEN, din cauza prognozelor meteo şi a consumului crescut de energie.

În urma acestei notificări, Ministerul Energiei și cel al Economiei au elaborat Hotărârea de Guvern privind adoptarea unor măsuri de siguranță pe piața de energie electrică, aprobată în ședința de guvern de joi.

Hotărârea este o măsură preventivă și temporară care poate fi aplicată doar în condițiile apariției unei situații de criză pe piața de energie în perioada următoare (16 ianuarie – 15 februarie 2017) și doar dacă este amenințată siguranța populației ori a Sistemului Electroenergetic.12