Guvernul avizează nefavorabil iniţiativa ca părinţii să aibă liber în prima zi de şcoala

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Guvernul avizează nefavorabil iniţiativa ca părinţii să aibă liber în prima zi de şcoala

Politică 01 Ianuarie 2006 / 00:00 923 accesări

Propunerea legislativă ca părinţii ai căror copii sunt elevi în învăţământul preuniversitar să aibă zi liberă la începerea anului şcolar, pentru a-şi putea astfel însoţi copiii la şcoală, a fost avizată negativ de Guvern. Într-un comunicat transmis la finalul şedinţei de astăzi, la capitolul privind punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă intitulată "Lege privind declararea zilei de început de an şcolar - Zi liberă pentru părinţi", se arată că avizul Executivului este nefavorabil.

Proiectul, iniţiat de senatorul Constantin Popa, în prezent la UNPR, prevede ca ziua de începere a fiecărui an şcolar să poată fi acordată ca zi liberă părinţilor ai căror copii sunt elevi în învăţământul preuniversitar, zi care să fie recuperată în următoarele 30 de zile calendaristice. Iniţiatorul arată, în expunerea de motive, că în fiecare an şcolar, mii de elevi "îşi pun pentru prima dată ghiozdanul în spate şi păşesc cu emoţie în clasele unde vor descifra tainele învăţăturii" şi că există foarte multe cazuri în care unii părinţi sunt nevoiţi să se învoiască, să îşi ia concediu fără plată sau, "mai rău, alţii sunt sancţionaţi de angajatori pentru că întârzie la muncă".

Propunerea a primit un raport favorabil din partea Comisiei pentru muncă a Senatului şi a fost adoptată, luni, tacit de Senat. Acest proiect urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională.12
Pagina a fost generata in 0.1765 secunde