Guvernul declanşează capitalizarea Poştei Române

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Decizie istorică

Guvernul declanşează capitalizarea Poştei Române

Economie 09 Februarie 2018 / 13:20 486 accesări

Procedura de capitalizare a Poştei Române s-a declanşat, joi, 8 februarie, prin adoptarea în Guvernul României a Hotărârii privind participarea statului român la majorarea capitalului social al companiei. Oficialii Poștei vorbesc despre un moment unic în istoria Poștei Române. Este prima capitalizare pe care statul român, în calitate de acţionar majoritar, o susţine în şedinţă de Guvern. Apreciem acest gest ca fiind nu numai o investiţie financiară, ci şi una de încredere în capacitatea companiei de a se reinventa pe termen mediu şi lung. „Aşteptăm publicarea actului normativ (HG privind capitalizarea Poştei) în Monitorul Oficial, dar până atunci, aş vrea să marchez acest moment istoric pentru Poşta Română. Cei care au făcut posibilă această investiţie în Poşta Română merită toate aprecierile, atât din partea celor peste 24.000 de angajaţi, cât şi din partea clienţilor şi partenerilor noştri”, a declarat Elena Petraşcu, Directorul General al Poştei Române.

Majorarea capitalului social este în cuantum de 170.000.000 lei. Suma este destinată achitării datoriilor restante la bugetul general consolidat, aşa cum este prevăzut în Legea bugetului de stat pe anul 2018. „Este vorba, într-adevăr, de o dublă investiţie în Poşta Română, o investiţie de capital, cu care datoriile noastre către ANAF sunt practic stinse, cât şi o investiţie de încredere în capacitatea Poştei de a redeveni o companie puternică şi profitabilă. În acelaşi timp, remarc susţinerea pe toată linia din partea reprezentanţilor statului român. Nu uităm că această capitalizare a fost prevăzută în bugetul de stat pentru anul 2018, votat de Parlamentul României”, a încheiat aceasta.

Poşta Română va proceda la convocarea Adunării Generale a Acţionarilor, conform prevederilor legale, pentru definitivarea procesului de capitalizare, ceea ce reprezintă o etapă importantă în demararea propriu-zisă a procesului de majorare a capitalului social.12
Pagina a fost generata in 0.3308 secunde