Guvernul german consideră că Marea Britanie va ieşi din UE fără un acord

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Guvernul german consideră că Marea Britanie va ieşi din UE fără un acord
Externe 16 August 2019 / 06:45 317 accesări 0 comentarii

Guvernul german se aşteaptă ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană la 31 octombrie fără un acord privind viitoarele relaţii, a relatat presa germană, care a citat un document al Ministerului german de Finanţe, informează site-ul agenţiei Reuters.

Publicaţia Handelsblatt a relatat că Guvernul german consideră acest scenariu din ce în ce mai posibil din cauza cererilor premierului britanic Boris Johnson, care a afirmat în mai multe rânduri că îşi doreşte renegocierea unui acord care să nu includă soluţia de rezervă privind frontiera irlandeză.

Executivul UE a reiterat săptămâna trecută faptul că este dispusă să discute cu Marea Britanie despre Brexit în următoarele săptămâni, deoarece speră să evite scenariul ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord, dar nu ia în calcul renegocierea prevederilor actuale.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1581 secunde